Intimitatea dormitorului ca parinti

dormitor.jpgIn ce priveste calitatea, nu as spune ca sunt mari schimbari, a intervenit insa un pic rutina, ceea ce e normal dupa ceva ani de stat impreuna (aproape 10). „Cantitatea” insa e destul de afectata de venirea copiilor: suntem asa de obositi ca nu mai avem puterea sa ne concentram la subiect, iar uneori abia daca ne „intâlnim” o dată pe lună din cauza stresului pe care il implica ingrijirea copiilor.

Suntem insa mult mai atenti la zgomote, baricadam camera in care suntem daca ne vine cheful, blocand usa cu diverse obiecte (ma sperie gandul ca ar putea veni unul dintre copii in momentul nepotrivit)“. 

Ca parinti, este nevoie sa va respectati dreptul la intimitate!

Cum poate copilul sa invete sa respecte intimitatea parintilor, daca noi ca adulti nu ne-o respectam ? Neglijarea  femeii din noi in raport cu ideea de familie, atrage lipsa de intimitate in doi ; lipsa accentuata in momentul in care partenerii se asimileaza rolului de tati si mami, ei incetand sa mai fie iubit si iubita. In momentul in care voi sunteti pentru copii doar mama si tata, existati doar ca sa aveti grija de ei si de casa, tocmai prin ceea ce inseamna conceptul de familie, casa, sot si sotie (unde sexul devine datorie si nu placere, adesea). Sensibilizandu-va fata de propriile voastre nevoi la intimitate, iubire, atingere, senzualitate, va ajutati sa gestionati constructiv raportarea la sex si sexualitate ca proces, ca parte integranta a unei normalitati ce scapa mitului rutinei !

Leave a Reply