Sex, parinti si copii

bed_fun.jpgINTREBARE: Cum explici ca părinte astfel de situații? Cum ajuți copilul să treacă peste o astfel de situație pe care nu are maturitatea să o înțeleagă? Sunt și părinți care știu să transforme totul într-o glumă și un simplu „Bau!“ rezolvă problema, dar și părinți care se blochează în astfel de situații. Pe aceștia din urmă ce îi sfătuiți? (în afara faptului că trebuie să încuie ușa 🙂
RASPUNS: Usa nu ar trebui sa fie incuiata ci inchisa. Copii este de preferat sa fie invatati de mici cu ceea ce inseamna respectarea dormitorului parintilor lor, in paralel cu respectul  parintilor fata de ei si spatiul lor de actiune (camera copiilor). Dreptul la intimitate este departe de a fi unul pervers ; este un drept firesc care din pacate la noi nu este tratat si implicit respectat la justa lui valoare!
Ca si parinti ne speriem, reducandu-ne pe noi insine la stadiul de « copii rusinati sau vinovati », insa nu datorita relatiei noastre cu copii, a varstei sau a « lipsei acestora de maturitate », ci datorita mentalitatii noastre despre sex, sexualitate si act sexual. Odata ce ne vom depasi propriul disconfort legat de acest subiect, vom putea aborda relaxati subiectul « intimitatii » cu copii nostri pentru ca vom realiza ca a vorbi despre sex, sexualitate cu copii nostri de pana in 10 ani este departe de a vorbi despre copulare sau penetrare, ejaculare, orgasm ; ci inseamna in primul rand a vorbi despre iubire si relatia de iubire care a dus la nasterea lui prin iesirea din « burtica » lui mami.

Leave a Reply