Shoppingul pentru el si pentru ea

Cu barbatul la cumparaturi…este foarte importanta motivatia din spatele actiunii!

cumparaturi.jpg

Creierul barbatului este proiectat sa fie mai analitic, iar al femeii, mai intuititv, sau emotional; prin urmare femeia va fi mai atenta la detalii, nuante, fiind tipicara, cu tendinta de a privi in amanunt, cercetand oferte, promotii sau chiar delectandu-se cu ‘frumosul’ ratacind prin magazine. Ea poate sa se plimbe fara sa cumpere ceva, traind satisfactia acestui ‘pelerinaj’, in timp ce barbatul va trai insatisfactia non-actiunii si pasivitatii daca o va insoti in aceasta plimbare la cumparaturi.
Predispozitia spre sentimentalism si ‘principiul placerii’ la femeie o face sa fie deschisa la a-si sonda mai activ aria dorintelor si nevoilor; in timp ce barbatul poate da dovada de lipsa de creativitate si rabdare in a cauta variante ale simplei nevoi numite “cravata’ sau ‘pantaloni’.
Totusi exista tendinta ca aceste diferente de ‘atitudine la shopping’ sa dispara in timp, multi dintre barbati devenind din ce in ce mai interesati sa arate cat mai interesanti si mai sofisticati.
Shoppingul pentru el si pentru ea…in primul rand ca si mentalitate, la romani este des hranita acea mentalitate conform careia ‘pana cresc, ma imbraca mama, dupa sotia…intre timp mai vedem si noi ce se poarta’, de aceea este importanta intelegerea disponibilitatilor fiecaruia intr-o relatie de cuplu.
Daca alegeti ca dvs ca si partenera sa va inhamati la ceea ce inseamna cumparaturi, nu uitati ca si domunului trebuie sa ii rezervati cate o sarcina sau mai multe; cardul cu care platiti, drumul dus-intors la supermarket, caratu etc.
Cand vine momentul cumparaturilor pt voi insiva, adaptati-va la cat puteti sau poate suporta fiecare. Reticentele pot fi variate: lipsa de chef, sentimentul inutilitatii, lipsa de acceptare de sine sau a faptului ca esti preocupat de look-ul tau – inca mai suntem tributari ideii ca barbatul trebuie sa fie putin mai frumos decat dracul…mentalitate falsa.
Prin urmare, este util ca sa stiti ca in familie cumparaturile pentru casa se fac impreuna, lasand pe seama prietenelor cumparaturile pentru voi femeile. Cand iesiti la cumparaturi cu sotul, este bine sa combinati utilul cu placutul: cat rataciti prin magazine, domnul fie se poate duce cu masina auto la spalat, fie se poate tunde sau isi poate face o pedichiura si/sau manichiura. Astfel se mai improspateaza imaginea de sine si pe langa un nou look, il convingeti sa cumparati si cateva articole de imbracaminte pentru el. Atentie!! Odata plecate la cumparaturi pentru el, nu transformati sesiunea de shopping intr-una tot pentru dvs, se va simti neglijat, folosit.

Leave a Reply