Tehnica SENSATE FOCUS (recomandata in disfunctii sexuale) III-IV

Urmatorul pas este acela al “dezmierdarilor specifice zonelor sexuale si contactul penis/vagin”(”Cum depasim dificultatile sexuale”, Francois-Xavier Poudat, pg.195). dorinta.jpgAminteste-ti de perioadele de inceput, inainte de a-ti incepe viata sexuala (petting)! Este etapa jocului direct cu zonele genitale, integrate in dezmierdarile corporale globale: contacte apropiate intre penis, vulva si intrarea in vagin, fara penetrare. Jocul va fi facut pe rand, unul activ, iar celalalt activ si invers. Fara graba, fara presiune, exprimati-va pe rand senzualitatea. Celalalt nu ramane decat sa se delecteze.
Odata trecut de acest pas, dupa ce ati experimentat din plin aceasta a treia etapa, treceti la cea de a patra etapa, cea a penetrarilor dezinteresate.
Ce ar insemna asta? Fara presiunea rezultatelor sau a duratei in interiorul vaginului, cand vorbim de penetrare. Scopul acestui exercitiu? Resensibilizarea pozitiva fata de actul sexual in sine. Este ceva de genul “confruntarea cu amintirea esecului”, ce se traduce prin desensibilizarea treptata fata de presiunea consumarii actului sexual in sine si performantei sexuale.
Incearca de mai multe ori sa penetrezi, ramai cateva secunde intravaginal, apoi retrage penisul. Repeta aceste miscari de copulare indiferent de starea de erectie a penisului, atata timp cat penetrarea este posibila. Pare destul de anosta aceasta etapa, dar te asigur ca poate fi integrata foarte armonios in cadrul dezmierdarilor experimentate anterior. Depinde de tine sa gasesti maniera ludica de integra aceste miscari in tabloul jocului erotic cu partenera ta. Iar partenera este departe de a fi pasiva in tot acest joc. Intre voi exista un parteneriat, o intelegere, o predispozitie la joc si experimentare. Cand ideea de ridicol interfereaza cu buna decurgere a lucrurilor, jocul se poate intrerupe sau va puteti recentra impreuna cu partenera asupra corpului per ansamblu, urmand ca mai apoi sa reveniti la exercitiul acestei etape. Conteaza sa fiti deschisi si sinceri fata de voi insine. retineti: orice sentiment de ridicol poate crea prilej de gluma si nu de jena.
Repetati incercarile de mai multe ori in cursul aceleiasi sedinte, fara a va preocupa mentinerea erectiei. Nu durata conteaza in aceasta etapa, ci penetrarea. next

Leave a Reply