Tehnica SENSATE FOCUS (recomandata in disfunctii sexuale) I

 

 

Primul pas consta in dezmierdari generale, atingeri pe tot corpul, fara a va focaliza asupra penisului. Este un prilej de trezire a senzualitatii din voi, ocazia descoperirii de noi zone erogene, dar mai ales o invitatie la a va cunoaste reciproc mai bine.(Francois-Xavier Poudat , “Cum depasim dificultatile sexuale”, pg.193)
Ce ar insemna aceaste dezmierdari?
Sa va atingeti unul pe celalalt de la “radacina firelor de par pana la varful degetelor de la picioare”, cum spune autorul. Sa explorati fiecare coltisor, usurandu-va travaliul fie cu ulei de masaj, fie cu talc (parfumat). Pe parcursul acestei explorari, nu ezitati a incepe sa va deschideti unul fata de celalalt. A fi sincer cu tine si cu celalalt poate capata acum noi valente!
Spuneti-va unul celuilalt ce anume va place in acest joc al explorarii si ce anume nu. Se poate intampla ca unora sa le placa atingerile suave, altora sa le placa sa fie atinsi intr-o maniera mai ferma sau jocurile degetelor alunecand pe corp etc.
Afla ce iti place tie! Afla ce ii place ei! Afla ce va place voua!
Erectia care poate fi declansata indirect prin acest tip de joc, nu este obligatorie. Nu acesta este scopul tau, cauta chiar sa nu ai erectie!
Daca se produce, cu atat mai bine; daca nu, este ok. Tu iti propui in aceasta prima faza sa descoperi mai multe despre tine si partenera ta. Profitati de acest joc pentru a va abandona amandoi, pentru a regasi ceea ce, poate, ati experimentat in trecut si s-a uitat din cauza rutinei, obisnuintei, omisiunii, din aparenta lipsa de chef sau timp (”nu mai suntem tineri”, “asta a fost la inceput, acum…” etc). Ceea ce primeaza este sa atingeti o stare de excitatie corporala globala. Alternati perioadele de activism cu cele de pasivitate, veti ajunge sa constientizati si totodata sa savurati diferentele dintre a fi dezmierdat si a dezmierda. Sunt placeri diferite, dar care pot atinge cote nebanuite. Este un joc pe care fiecare dintre voi il poate intrerupe cand vrea. Jocul nu obliga, antreneaza, trezeste. Deci daca luati decizia de a va opri, faceti-o fara temeri si angoase. Nu este nevoie sa demonstrati nimic. Erectia si penetrarea nu isi au locul sau obligativitate in acest joc, ci doar placerea dezmierdarii. Va da posibilitatea de a fi creativi.
Repetati acest exercitiu “first base” ori de cate ori este necesar. Este o perioada a explorarilor care poate dura timp de mai multe saptamani. Ceea ce vei descoperi pe parcursul acestor saptamani iti va fi de folos in “lupta” cu monotonia! Vei stii ce sa nascocesti sau pe ce butoane sa apesi pentru a potenta dorinta sexuala! Next

Leave a Reply