SEXUALITATEA: tabu, permisivitate si traire deplina

pasiune.jpg

Cele doua extreme (ca atitudine si discurs) intre care oscilam ar fi: de o parte bestialitatea, obscenitatea, lucrul interzis, teama, vinovatia, iar de cealalta excesul, placerea imediata, permisivitatea neingradita si, cateodata, lipsa de respect fata de celalalt sau chiar fata de sine.
Sexul nu mai este demult un subiect tabu. Cu toate acestea, desi pretindem ca suntem permisivi si nu ne deranjeaza obiceiurile sexuale ale celorlalti, ramanem niste inhibati cand vine vorba de noi insine. Nu comunicam suficient cu partenerul , nu stim in ce masura performantele noastre se ridica la nivelul asteptarilor partenerului si ceea ce e mai tragic ,de multe ori , actionam pur si simplu mecanic din teama de a nu fi lasati deoparte.
Nu exista barbat si femeie care sa nu-si poata oferi reciproc placere. Nu exista „nepotrivire de caracter” decat in cazuri cu totul speciale ,de ordin fizic, genetic ,iar acestea sunt exceptii pe care oamenii le rezolva cu decenta si demnitate. Motivele lipsei de dialog si ale instrainarii sunt clare: ignoranta si prejudecata , egoismul si orgoliul.
Unde este demarcatia si cine sau ce decide normalitatea cand vorbim despre sexualitate?!
Granita este reprezentate de:
Identificarea sistemului personal de valori si credinte in contextul vietii tale sexuale!

Leave a Reply