Joaca in doi si erotismul in cuplu!

joc sexual.jpg

Cercetatorii din Germania au aflat ca, dupa 4 ani, intr-o poveste de dragoste, mai putin de 50% dintre femeile in varsta de aproximativ 30 de ani isi doresc “o viata sexuala in mod regulat”. In pararel, 60-80% dintre barbati au considerat si ei acest lucru ca fiind o realitate de cuplu dorita. Care ar fi cauzele ce explica sau atrag acest decalaj? Se spune ca monotonia, plictisul, grijile, stressul, o pasiune de mult apusa etc.
Ce mi-as permite eu sa lansez ca si observatie (ca o invitatie la cugetare pentru fiecare dintre noi) ar fi faptul ca inainte ca rutina sa intervina intre tine si partener, initial ea se instaleaza in relatia cu tine insuti. Pot fi acele momente in care te indepartezi de tine si de ceea ce iti doresti, simti, iti place din diferite motive.
Sunt multe momentele in care, daca nu exista disponibilitatea interioara de a te simti intr-un fel sau altul sau de a face ceva sau nu, maniera noastra de a reactiona sau actiona poate fi diferita. Astfel ne trezim cu libidoul la pamant, cu o pofta de viata cu mult diminuata de parca nu ne-am mai regasi in schema adaptativa din ultima perioada.
Studiile de exemplu arata ca este perfect normal ca o data intrate intr-o relatie stabila, femeile sa-si piarda din interesul pentru sex. Oare? Asa se intampla si cu tine? Te invit sa afli raspunsul la aceasta intrebare! Cum am putea redefini noi acest “perfect normal” care este atestat de aceste studii? Poate modificand un pic termenii ecuatiei, poate dand o conotatie diferita nuantelor?!
Este normal ca asupra noastra sa actioneze presiuni generate de diverse “aspecte stresante”, insa conteaza adesea atitudinea noastra in fata aceastei presiuni, maniera in care noi alegem sa gestionam acest impact la nivel personal.
Luam cu noi in dormitor “lipsa de chef de viata” generata de rutina unui job tracasant? Luam cu noi in dormitor tensiunile generate de un sef agasant?
Unii dintre noi nu reusim sa ne debarasam de problemele de peste zi, ramanem incarcati, tensionati si nu ne putem relaxa! De aceea este important ca inainte de a ne identifica cu ceea ce este stabilit ca si normalitate, sa ne constientizam particularitatile!
Despre jocuri in dormitor s-a tot scris. Ce sta totusi in spatele acestor propuneri? Simplu! Fantezii, creativitate, dezinhibitie, autocunoastere, curiozitate…
Ce ar insemna joc? Cati dintre noi se preteaza la a se juca?
Adesea notiunea de joc si ideea de dormitor apar ca o ecuatie simpla la care rezultatul este invariabil dictat de ideea de perversiune, de permis si nepermis. Premisa falsa ce ne imprima o atitudine de retinere, de evitare, de refuz, de  blocaj sexual. Cati dintre noi nu ne-am jucat cand eram prichindei si bateam la portile sexualitatii? Jocurile de odinioara care presupuneau sa ne sarutam, sa ne punem o dorinta, precum învartitul sticlei, pedepsele pe porunci, acum sunt inlocuite cu altele (jocul de cărţi este pe dans erotic sau striptease etc).
Din diverse considerente sociale, de la fiecare dintre noi se asteapta un comportament “cuvenit”. Dar, ce inseamna, de fapt, “cuvenit”? Cand se cuvine sau nu sa faci anumite lucruri, de vreme ce fiecare individ are propriile convingeri? Vestea buna este ca in dormitor, rigorile si conventiile sociale nu isi au rostul. Vestea proasta ar fi ca realitatea este de cele mai multe ori alta si fiecare dintre noi, mai devreme sau mai tarziu, tindem adesea sa ne ignoram anumite dorinte in intimidate sub presiunea acestor norme.
Ce ne ramane de facut? Ce ar fi indicat? Ca atunci cand ajungi in dormitor, sa iti amintesti cateodata sa iei cu tine frisca, bomboanele de ciocolata, fructele sau sampania! Cum ar fi sa uiti, pentru moment, de ordine si curatenie?! Deschisa la provocari, devii implicit provocatoare pentru partener! Este adevarat ca e important sa iti doresti atat pentru voi, cat mai ales pentru tine ca si femeie.
O cutie cu crema de ciocolata si o imaginatie bogata – pot fi accesorii sigure pentru alungat plictiseala. O bataie cu perne nu strica niciodata!
Te gadili? El stie? Foarte bine! Permiteti-va o sesiune de ras in doi! Veselia alunga monotonia si gandurile negative! Invata din nou sa te joci si implica-ti si partenerul in aceste jocuri! Aceste “accesorii” au un rol important in crearea unei atmosfere destinse in dormitor. Cu cat te vei amuza mai mult si vei rade mai sanatos impreuna cu el, cu atat relatia voastra va merge mai bine, iar de sex, ce sa mai vorbim!
Tips-uri:
•    Cum ar fi sa il astepti intr-un anumit fel aranjata si imbracata?
•    Cum ar fi sa te gaseasca legata la ochi si goala?
•    Ce ar trezi in el imaginea ta goala, in cada, in baia si in casa plina de lumanarele, si de muzica in surdina?
•    Alta culoare a parului, o alta coafura poate antrena in tine noi perceptii de sine! Cum ti-ar sta sa joci rolul unei roscate fatale?
•    Ce zici de niste unghii lungi si rosii pe spatele lui? Dar prelungindu-se pe fese?!
•    Te vezi pe tine (fara a cadea in vulgar) dezbracata, rujata puternic, goala si doar o pereche de pantofi cu toc? Experimenteaza! Vezi cum te simti in postura asta pentru o clipa!
•    Ce zici de o anumita vestimentatie si un look care sa te treaca prin diverse stari si implicit roluri? Poti trece de la femeia ingenuua, la femeia vampa, copila, perversa, de la stapana la sclava, de la femeia pasionala, cu initiativa la femeia rusinoasa, neprihanita sau nedoritoare etc.

Psiholog Jeni Chiriac

Leave a Reply