Seductia feminina

La femei, semnalele de atatare sexuala sunt asemanatoare cu cele puse in practica de catre barbati, insa au unele particularitati. Cele mai importante gesturi ademenitoare folosite de femei sunt: aruncarea parului pe spate, expunerea palmelor si a incheieturilor mainilor, indepartarea coapselor in pozitia sezand sau in ortostatism, leganarea soldurilor; privesc „lateral” cu ochii semideschisi, gura intredeschisa, umezirea buzelor, automangaierea lenta sau prelunga a coapselor… Uneori sexualitatea feminina are in mod firesc o tendinta de opozitie, dar nu cu scopul de a inhiba elanul sexual al barbatului, ci de a stimula prin aparenta inabordabilitate.
Departe insa de noi sustinerea ideii conform careia seductia ne este utila doar ca mijloc de a atinge un scop… jocul initial de captarea a atentiei, a „cuceririi” celuilalt…Cand spunem ‚arta” ne referim si la capacitatea pe care o are acest joc (verbal, non-verbal) de a mentine flacara vie a pasiunii intr-o relatie de cuplu de lunga durata… Antidotul rutinei… A cauta sa-l seduci pe celalalt te stimuleaza si pe tine insuti, sa fii atent atat la partener cat si la propria persoana…..multi dintre noi considera ca „Gata este iubita mea, ce importanta mai are jocul seductiei?!”, „Pentru ce sa il mai privesc lung, cu ochii plini de dorinta…plimbandu-mi limba pe buze de placere… cand oricum este sotul eu si el stie ca il iubesc?!”, „Este a mea, nu vad de ce trebuie sa ma mai straduiesc!”.
Ce poate fi mai monoton decat certitudinea certitudinii iubirii celuilalt!? Poate ca e adevarat, poate ca nu! Ce anume, intr-un cuplu, s-a dovedit vreodata” sigur” daca am lasat lucrurile la voia intamplarii?!… Flacara pasiunii este una care poate arde si o viata si o clipa, din cand in cand, asa cum sufletul are nevoie de „hrana”, asa si pasiunea are nevoie de „arta” seductiei! Iar fantezia este combustibilul!

Leave a Reply