Orgasmul feminin

190_her-orgasm-average-size-and-more.jpgOrgasmul feminin poate fi declansat spontan in momentul orgasmului masculin, insa adesea cele doua fenomene nu coincid. In timp ce la barbat, orgasmul deja declansat nu mai poate fi intrerupt nici prin interventie externa, nici prin vointa proprie, femeia poate „rata” orgasmul. Un zgomot neasteptat, o stare de tensiune, de anxietate, schimbarea ritmului de catre partener sau a pozitiei acestuia, ejacularea pe neasteptate a barbatului….etc…sunt cativa din factorii ce pot interveni. Psihic si somatic, aceasta stare „pe jumatate satisfacuta si jumatate frustrata” este resimtita ca o stare de incordare musculara, nervozitate, stare depresiva, dureri de cap. Actul in sine este privit ca un act ratat, o nereusita, o experienta dezagreabila…
Femeile au orgasm fie prin stimularea clitoridiana, fie in urma penetrarii si miscarilor copulatorii; in prima situatie se obtine un orgasm intens, acut, „electric”, in cea de a doua situatie se produce un orgasm „intern”, mult mai profund, cald, subtil, difuz, bland. Majoritatea femeilor pot realiza orgasmul atat clitoridian cat si vaginal.Exista femei la care, prin stimulare, se obtin doar senzatii voluptoase la nivelul clitorisului, orgasmul propriu-zis realizandu-se numai prin stimulare vaginala.In acest sens se face deosebirea intre juisare si orgasmul propriu-zis. Adesea bărbaţii se gândesc că este suficient să-şi penetreze în forţă iubita, iar dacă ea nu reacţionează cu senzualitate, ei cred în mod implacabil că este frigidă. De retinut: dacă femeia este total frigidă, în mod sigur şi iubitul său este vinovat. În asemenea cazuri lui îi revine sarcina de a găsi cuvintele calde şi gesturile tandre care o pot deschide, mângâierile care o emoţionează… Puţine femei ajung la orgasm doar datorită mişcărilor coitale!
              Exista diferite modalitati de traire subiectiva a orgasmului la femei. Sunt femei, mai ales in cazul celor neexperimentate, care traiesc o stare de excitatie crescuta, cu multiple senzatii placute insa fara a atinge un orgasm intens. Apoi sunt femei la care actul sexual genereaza o crestere rapida a starii de excitabilitate, stare incununata cu un orgasm unic si intens. Si sunt femei care au orgasme multiple….de pana la 6-7 orgasme succesive. In cazul barbatului, pot exista, pe langa ejacularile tardive, precoce sau anejaculare insotite sau nu de orgasm (situatii de care am mai vorbit intr-un alt articol), o stare de excitabilitate crescuta care se incheie cu un orgasm intens si ejaculare abundenta. Situatie dupa care de cele mai multe ori nu se mai angajeaza in alt act sexual cu partenera in acea seara. Exista si barbati cu raporturi sexuale repetate in cadrul aceleiasi intalniri. In cazul lor, primul orgasm este mai intens, celelalte sunt de intensitate mai mica. Totodata si cantitatea de lichid seminal scade cu fiecare raport „finalizat” in parte.Sunt si barbati care pot diferentia ejacularea de orgasm, acestia pot avea uneori mai multe orgasme fara sa ejaculeze.
Atingerea orgasmului de catre femeie este puternic influentata de capacitatea acesteia de a se „lasa dusa” spre placere, de a se abandona voluptatii…..sa raspunda barbatului in miscari, dandu-i de inteles verbal sau non-verbal ca actul sexual in sine ii face placere.Tendinta unora dintre femei de a „forta in permanenta” obtinerea orgasmului, risca de cele mai multe ori sa le inhibe psiho-sexual. Acelasi rezultat apare si in cazul in care aceasta presiune vine din partea partenerului care „doreste cu orice” pret ca partenera sa ajunga la orgasm. Orgasmul este atins mult mai usor si mai repede de catre femeile care isi cunosc mai bine propriul corp si care nu se tem sau nu le este jena sa simta si sa-si traiasca placerea. Sa nu uitam ca exista femei pentru care este mai important „sa daruiasca” orgasmul decat sa il aiba.
                    orgasm_lk.jpgIdeala este armonizarea totala si „complicitatea” celor doi parteneri in actul sexual. Importante: natura intalnirii si sentimentelor celor doi, „calitatea” preludiului si capacitatea de „a se darui” a fiecaruia dintre cei doi parteneri: femeie si barbat. Suntem atat de deosebiti si totusi…..atat de asemanatori incat uneori uitam si gresim!Uitam si gresim fata de noi si fata de cel pe care il sau o iubim. Scopul acestui articol a fost o simpla introducere in problematica diversa a orgasmului la fiinta umana, la barbat si la femeie; o invitatie de regasire a unor „scenarii” in conduita noastra sexuala si de ce nu?!! O invitatie la auto-analiza personala si dezvoltare „sexuala” personala, un imbold spre schimbare si gasire de raspunsuri si de solutii impreuna.

Leave a Reply