Despre copii, parintilor
Educatia parentala aduce beneficii copiilor nostri!
De principiu, copiii este de preferat sa învete despre ei insisi si despre viata inca din sanul familiei, de la o varsta frageda si pana la maturitate! Familia, ca în cazul fiecarei “scoli bine reglementate”, poate descoperi ca in meseria de parinte, se invata impreuna cu copilul lor, zi de zi.
Este de “datoria” parintilor sa fie corecti. Zi de zi acestia ar fi de dorit sa “predea” lectia iubirii neconditionate prin ceea ce fac si spun. Puterea exemplului propriu valoreaza cat o mie de cuvinte. Prin urmare, atentie la voi si la felul in care va purtati unul cu celalalt! Nu este suficient sa va iubiti copilul si sa ii aratati asta in fiecare zi. Iubirea voastra ca si parinti, ca si sot si sotie, ca si barbat si femeie, ca si oameni, il ajuta pe copilul dvs sa invete lectia iubirii neconditionate. In acest fel, inainte ca intelegerea sa fie dezvoltata, copiii pot prinde lucruri importante de la parintii lor. Astfel pot invata sa iubesca, sa fie atenti la ceilalti, sa fie corecti, respectuosi, stabili, cutezatori, comunicativi, indrazneti, independenti etc.
Ca si parinti, este important sa studiati despre educarea timpurie. Instruirea timpurie a copiilor este un subiect pe care toti trebuie sa-l studiem cu atentie. Ca tati si mame ar trebui sa ne instruim pe noi insine. Apoi, ca “invatatori in camin”, putem sa-i instruim pe copiii nostri, pregãtindu-i pentru viata si lume.
Deci ca parinti, este nevoie sa invatam, sa ne reamintim de noi, copii fiind. Reamintindu-ne, putem sa crestem alaturi de copii nostri, vondecandu-ne din ranile trecutului. Avem astfel, ocazia sa crestem impreuna cu copii nostri.
Cineva ma intreba daca ar trebui sa fim perfecti in fata copiilor nostri. Raspunsul la aceasta intrebare ar fi urmatorul:
Este de preferat sa le aratam ca suntem perfectibili! De la noi, copii invata, daca le permitem, ca exista esec, dar si ca exista rezolvari sau solutii! De la noi, copii pot invata sa rada dupa ce plang, sa mangaie dupa ce aduc o mustrare! Dela noi invata sa ierte sau sa fie incurajati dupa ce gresesc etc.