Educatia noastra ca parinti
Educatia dvs ca si parinti se rasfrange in educatia copiilor dvs!
Parinti, daca ar fi sa raspundeti la intrebarea: <<Ce ati studiat voi despre supravegherea parinteasca pentru a putea instrui cu intelepciune vointa si pornirile copiilor vostri?>>, care ar fi raspunsul dvs? Odata aflat raspunsul, meditati asupra lui! Analizati ce va spune acest raspuns.
Atentie, este departe de a fi suficient sa spuneti: fa acest lucru sau fa celalalt lucru, pentru ca sa fiti complet fara grija si sa uitati ce ati cerut! A superviza efectuarea sau ducerea pana la capat a unei sarcini este indicata. Se poate intampla copiii sa nu fie atenti sa va indeplineasca cererea datorita inconsecventei adultului.
Este nevoie sa pregatiti calea copiilor vostri pentru a va asculta cu atentie. Invatati-i sa va ceara ajutorul in lucrurile mici ale vietii, sa fie receptivi pentru a vedea datoriile mici ce trebuie îndeplinite si astfel, de a se simti utili in sanul familiei lor. Aplecati-va asupra greselilor copiilor vostri cu spiritul linistit si cu o inima iubitoare. Acesta este efectul unei metode blande si linistite.
Putini isi dau seama de efectul unei maniere blajine dar hotarate, chiar si in ingrijirea unui prunc. O mama sau doica nervoasa si nerabdatoare creeaza irascibilitate in copilul din bratele sale, pe cata vreme o metoda blanda tinde sa linisteasca nervii micutului. De asemenea este importanta si starea de spirit a tatalui si calitatea relatiilor de familie.
Teoriile trebuie verificate.
Studiul cartilor poate fi util, insa sfaturile trebuiesc validate. Ce aplicabilitate pot avea unele sfaturi de specialitate, daca ideile continute de ele nu pot fi practicate în viata? Acelasi lucru este valabil si in cazul sfaturilor celor din jur; cele mai valoroase sugestii ale altora n-ar trebui adoptate fara chibzuiala si discernamant. Este posibil ca ele sa nu poata fi adaptate in acelasi fel la împrejurarile fiecarei mame sau la firea si temperamentul caracteristic fiecarui copil din familie. Mama este de preferat sa studieze cu atentie experienta altora, sa remarce diferentele dintre metodele lor si ale ei si cu grija sa le încerce pe acelea care par a fi de o realã valoare (cele cat mai apropiate stilului si nevoilor specificului fiecaruia).
Invatati-i cu amabilitate si iubire.
A-i invata pe copii cu amabilitate si iubire este misiunea speciala a tatilor si mamelor. Ei trebuie sa arate ca, în calitate de parinti, sunt capabili sa tina franele si sa conduca, nu sa fie condusi de copii. Este importanta lectia ascultarii! Acest lucru este departe de a se invata prin autoritarism, impunere sau pedepse, ci incepe prin sttornicia si claritatea regulilor, cat si prin calitatea atentie pe care i-o acorzi ca si parinte copilului. Este important sa stii si tu ca parinte sa il asculti pe celalalt; daca tu ai picat acest examen, si copilul tau va intampina dificultati cand este vorba sa asculte de parinti.
Spiritul neastamparat inclina in mod natural spre comportamente nediserabile daca mintea activa a copilului este lasata neocupata cu lucruri utile, cu finalitate. Copiii este de preferat sa fie in permanenta stimulati, centrati pe diverse activitati, condusi pe cai sigure, incurajati sa isi duca pana la capat actiunile, tinuti departe de tentatii care ne depasesc ca si parinti, castigati prin amabilitate si consolidati in coportamentele dezirabile de noi ca si parinti.next