Depresia, inamic sau prieten?

 

images.jpg

Cu totii am auzit de mecanismele de aparare ale organismului.

Credem in anticorpi, credem in imunitate. Dar oare cand vorbim despre sanatatea mentala intr-o lume nebuna, nebuna, ne gandim sau mai corect, ne amintim de acest principiu? Dupa frica de depresie, am tinde sa credem ca NU.

Oare de ce?

Simplu! Din lipsa unei educatii in acest sens!

Depresia este ceva de care fugim cu totii si odata prinsi, unii dintre noi ajung sa se afunde in apele ei tulburi fara speranta, uitand sa traga o linie acum si aici, evaluand prezentul dupa criterii de undeva candva.

Ce inseamna asta?

Ei bine, cand trag linie si analizez noaptea dupa criteriile zilei, noaptea poate parea anosta, pustie si eterna. Daca m-as raporta tot la noapte, alegand o alta din sirul lung de nopti al vietii, sansele mele de a fi mai obiectiv sau mai realist cu mine insami in acest demers subiectiv, ar fi cu mult mai mari! Astfel ar fi de preferat atunci cand suntem tristi, dezamagiti, obositi, lipsiti de chef sau energie, sa nu ne suparam pe noi ci sa ne amintim ca uneori mintea noastra poate avea nevoie de un standby care ne poate adormi sau amorti un pic organele de simt, viciindu-le acuratetea!

Leave a Reply