Compatibilitatea sexuala

Dintotdeauna am auzit in jurul nostru: “Sa vedem daca suntem compatibili si apoi mai vorbim despre noi!””Trebuie sa fim compatibili, altfel ne pierdem timpul!” “Nu sunteti compatibili, adio sex!” Compatibilitate, potrivire sexuala…Cum ne dam seama daca suntem compatibili? Ce inseamna a fi compatibili? Trebuie sa caut un anumit tip de vagin? Larg, stramt, flexibil, rigid, alunecos? Penisul trebuie sa aiba o anumita marime? Ce fel de penis este compatibil cu vaginul meu? Mare, scurt si gros, lung si subtire?

Si asa “apar” cautarile obsedante, incercarile sau testarile interminabile…Si va intreb: “Oare nu pierdem esentialul fiind atat de concentrati pe caracteristici si mai putin calitati?”

Intrebare: Cat de importanta este acea compatibilitate pentru tine? Cat de esentiala este? Iti aminteste de ceva sau cineva definitia ta despre compatibilitate? Este ea pentru tine garantia succesului unei relatii sau doar a unui act sexual de calitate? Stim cu totii ca o relatie nu se reduce doar la sex, insa uneori ne impiedicam de el in practica. Cati dintre noi credem ca suntem compatibili plecand de la compatibilitatea fizica a organelor sexuale?

Conteaza cum ne depasim propriile prejudecati si limite autoimpuse plecand de la acel neconstructiv “asa sunt eu si nu pot fi altfel!” Cazand in aceasta capcana, adesea renuntam sa incercam. Consideram ca lucrurile nu pot lua o alta intorsatura si ca suntem condamnati sa nu mai iubim, daca ramanem in relatie. Oare?

Leave a Reply