Trezirea dorintei sexuale

Trezirea dorintei sexualeCu totii ne-am intrebat undeva candva cum de simtim ceea ce simtim, de unde se nasc acele „ate” nevazute, forte de atractie care uneori par a scapa unei explicatii logice. Simtim, traim, dam curs implulsului si nu putem explica cum anume ia nastere acea stare in fata careia de cele mai multe ori cedam, abandonandu-ne unul in bratele celuilalt.

Atractia sexuala are un rol declansator decisiv in realizarea actului sexual in sine si se realizeaza in principal cu aportul organelor de simt.
Un barbat poate atrage prin aspect fizic, masculinitate, postura, vestimentatie.
Uimeste prin puterea de a darui placere! Atentie la anxietatea de performanta!
O femeie poate atrage prin postura, gestica, mimica, elocutiune, vestimentatie etc. Uimeste prin franchete, veselie, amabilitate, gratiozitate, blandete, bunatate…
Dar sa nu uitam ca barbatii sunt vizuali prin excelenta cand este vorba de sex.
Cine poate rezista unei femei in nud? Un entuziast ar raspunde: Nimeni!
Este un raspuns pe care il putem afla impreuna, acesta fiind unul personal care difera de la barbat la barbat. Acelasi lucru e valabil si in cazul femeilor.
Interesanta este perspectiva din care priveste un barbat si o femeie acest aspect de viata.
Sunt ele diferite? Si daca, in esenta, sunt mai apropiate decat ne-am imagina?
Psihosexologia raspunde unor astfel de intrebari, propune solutii, ofera alternative, schimba perspective…
O particularitate a sexualitatii feminine este faptul ca femeia, de cele mai multe ori, separa foarte greu iubirea de dorinta sexuala (libidou), ceea ce la barbat este un fenomen relativ des intalnit. Barbatul isi poate asuma acest libidou dand curs conduitei de cautare a unei partenere si de satisfacere sexuala.

Leave a Reply