Sexualitatea adolescentului pe intelesul parintilor I

iubirea si instinctul la adolescenti.jpg

Cum treci peste dificultatile de comunicare cu copilul tau?

Adolescenta aduce cu sine probabil cele mai complicate probleme pentru parinti, dar si pentru copii, in aceasta sfera a educatiei copilului.
Inceperea vietii sexuale in perioada liceului este o situatie din ce in ce mai frecventa in prezent. Presiunea sociala, a grupului de prieteni sau chiar a partenerului, dar si curiozitatea si dorinta adolescentului de a se “maturiza” reprezinta cativa dintre factorii care determina inceperea vietii sexuale.
De aceea, printre cele mai frecvente intrebari ale adolescentilor se numara: “Cand sa incep viata sexuala?” “Cum stiu daca prietenul meu doar ma foloseste pentru sex?” “Daca nu o sa fac sex, o sa ma paraseasca.” “Cum sa spun “nu” fara sa ranesc persoana iubita?
O alta problema importanta care apare o data cu inceperea vietii sexuale este protejarea de o sarcina nedorita si impotriva bolilor cu transmitere sexuala.
Studiile arata ca o educatie sexuala corespunzatoare si o relatie parinte-copil bazata pe incredere previn inceperea vietii sexuale de timpuriu. Cand ii vorbesti copilului tau despre sex, poti chiar sa ii spui ca nu te simti foarte confortabil, dar ca iti doresti sa puteti aborda impreuna orice tip de subiect. Daca vrei sa te documentezi pe aceasta tema, ghideaza-te dupa cartile de specialitate, discuta cu prietenii sau adreseaza-te unui specialist.

Cum deschizi subiectul cu adolescentul tau?

Timpul a trecut, lucrurile s-au schimbat, s-a intamplat sa va certati, vrea sa faca singur alegerile, are secrete si parca este din ce in ce mai putin copilul tau (asa cum il stiai). Te asteapta prima iubire a copilului tau, primele experiente sexuale, iar daca el este pregatit sau nu, tu probabil ca nu esti.

Leave a Reply