Prezentul cu teama de singuratate si schimbare sau “relatiile” cu ex-ii

“A fost o perioada…cand ma chema iar trecutul …au fost amintiri …clipe irepetabile….dar…”
Fostii…fostele din viata noastra…..fiecare dintre noi avem cel putin un “ex” , plutind acolo in subconstient.
Este adevarat ca “ce a fost, a fost!”, dar uneori se intampla ca ceva din trecut sa ramana, pentru mai mult timp, viu in gandurile noastre, urmarindu-ne…..felul in care el te-a facut sa iti redescoperi corpul…sa traiesti  experienta actului sexual…Cateodata un astfel de trecut iti dicteaza parerea despre cat de bun te crezi la pat.
Un “ex” iubitor si atent te invata sa te simti in siguranta si sa ai incredere  in partenerul de cuplu pe viitor.
Unul care incearca sa te manipuleze si iti critica constant orice comprtament, gest…se considera ca nu poate lasa loc decat unor relatii de acelasi gen.
LEGEA ATRACTIEI…care vine sa explice cum, uneori, lucrurile mai putin placute tind, la un moment dat, sa apara numai unora dintre noi….Intr-o astfel de relatie invatam un rol….acela de victima. Prin ce? Reprosuri, gelozie, insecuritate, dependenta… Este dificil sa acceptam ca din iubire pentru celalalt, este posibil sa ne tranformam in victime in loc de parteneri. Este un joc vicios in care acceptam sau nu sa intram…odata intrati in hora…iarasi…putem dansa o perioada…experimenta ca sa vedem daca ni “se potriveste”, dar putem si iesi la un moment dat.
Realitatea este alta  pentru unii dintre noi. Se intampla sa ramanem “agatati” luni, ani intr-o relatie non-ecologica noua, gasind argumentari si justificari pentru orice “palma” primita. Si traim asa o viata!….
Intrebare: Exista in jurul nostru o lume a victimelor si calailor?
Raspuns: NU!  O putem cladi singuri (acceptand-o ca si realitate impusa sau nu)!
Alteori iesim din joc sau suntem dati la o parte…si ne trezim singuri sau ne asumam singuratatea. Si o luam de la capat…cu altcineva!…
Exemplu: “M`am ambitionat sa trec peste si sa nu cedez…si am reusit .Intotdeauna cand imi umbla gandul asta prin minte …imi ziceam: Nu te merita! si imi aduceam aminte de ce m`am despartit de el. Imi trecea imediat dorinta de a mai fi in preajma si in bratele lui. E greu cu trecutul asta…dar nu imposibil!”.
De cele mai multe ori insa, este suficient sa iesi din patternul relational, comportamental sau atitudinal care te tine prins intr-un context sau altul, facand astfel POSIBILA schimbarea! Viata este plina de alternative!
Dar ce facem cand se intampla sa ramanem prizonierii unei relatii anterioare: “obsesia noastra pentru acel “ex” care a iesit pe usa nu doar cu CD-ul preferat ci si cu libidoul nostru”?!
Se poate intampla atat in cazul femeilor, cat si a barbatilor…sa continue sa aiba fantezii cu fostul partener de cuplu, luni, chiar ani la rand….partenerii din aceasta perioada fiind simple substitute, tinte ale unor interminabile comparatii si dezamagiri personale.
Sentimentul ca esti in plus…pe dinafara…pe locul doi…..
Aceste contexte relationale exista, motivatiile din spatele lor pot fi numeroase, insa departe de a fi general valabile. Ca si in multe alte situatii, au un puternic caracter personal.
Alteori fostii prieteni ne pot sabota viata sexuala, fara sa fim constienti de asta, resemnificandu-se  ca substitut de iubit si impiedicandu-ne astfel sa trecem mai departe. Ramanem astfel tributari unei amintiri. Amintirea unei iubiri de mult apuse…. si totul din jur dispare, ca si receptivitatea noastra la un alt partener. Poate dura luni, ani pana sa ne trezim din vis! Este “amintirea” constanta ca nu putem gasi pe cineva mai bun de atat.
Un vis frumos, insa cu un singur protagonist …..
Sexul cu un „ex” este tentant, uneori irezistibil…..atunci cand amandoi sunt singuri, excitati…. (stiti cum sa va atingeti si amintirea atingerilor inca poate fi viu resimtita, trupurile freamata de dorinta)….. Si daca pare atat de perfect, atunci de unde acel gust amar incercat de unii dupa?
Iata ce marturisea cineva despre: “O relatie sexuala cu “ex-ul” nu va face decat sa-ti starneasca iar toate emotiile intr-un imens tsunami care va distruge tot ce ai incercat sa construiesti pana acum de una singura. Asta e doar parerea mea. Sunt alte fete care cred ca sexul cu “ex” – ul este cea mai buna metoda de a-l uita mai repede. Asta daca esti in stare sa te detasezi de emotii si sa te concentrezi doar asupra placerii actului sexual in sine (toata admiratia mea, celei care reuseste). Daca ti-ai pus in cap sa incerci asa ceva, atunci trebuie sa te protejezi, atat emotional cat si fizic. O data despartiti, dreptul de exclusivitate asupra actului sexual nu mai exista si in mod cert nu mai esti singura cu care intretine relatii sexuale. Pana la urma e vorba doar de modul in care fiecare dintre noi isi satisface poftele carnale si de cat de deschisa esti la posibilitati. In ceea ce priveste acum si aici, o noua cucerire poate fi cu mult mai interesanta decat ramasintele unei iubiri “invechite”!

INCEARCA!

Leave a Reply