Poziția „Mumia” – Tehnici de relaxare

Un exercitiu propus de specialisti de relaxare folosind o tehnica de relaxare prin autosugestie si relaxare musculara:

„În această poziție omul resimte un grad sporit de relaxare” (F. Rimcaster). Se exersează pe o podea netedă acoperită cu o plapumă de lână sau o saltea de exercitii fizice. Vă întindeți pe saltea ca o „mumie” :). Adică urmează să vă întindeți pe spate, capul îl poziționați astfel încât privirea să fie orientată în sus. Umerii trebuie să fie relaxați, mânile să atârne liber de-a lungul corpului cu palmele în sus. Şi limba trebuie să fie relaxată, iar în cazul în care capul este poziționat corect, aceasta se relaxează automat. Deseori un anumit grup de muşchi rămâne încordat. În acest caz, imaginați-vă că aceştia sunt relaxați.

De regulă, poziția relaxată a „mumiei” se aplică începând de la cutia toracică, ca respirația să „curgă” liber. Apoi atenția se deplasează spre muşchii abdomenului. Doar atunci când aici apare o senzație plăcută de căldură care se împrăştie prin tot corpul, treceți la gândurile dumneavoastră, obligându-le şi pe ele să dispară.

Poziția „mumia” este recomandabil să o exersați în fiecare zi, cel mai bine la aceeaşi oră, pentru început puteți lua această poziție timp de trei minute, iar pe parcurs de o lună puteți creşte durata până la 15 minute. Ea întodeauna ar trebui să vă aducă senzații plăcute şi confort.

Leave a Reply