Orgasmul la baieti (barbati)?

INTREBARE: “(va rog ajutor!) As vrea sa stiu cum se manifesta orgasmul la baieti din punct de vedere fiziologic, adica as vrea sa stiu ce se intampla in organismul lor. La femei stiu ca vibreaza uterul si vaginul sau o parte din el. Asa am auzit. Nu mi-am inceput inca viata sexuala dar sunt curioasa. Am 18 ani, am prieten dar nu sunt pregatita. Multumesc anticipat!”

Raspunsuri date de unii barbati la aceasta intrebare:

  1. “(Orgasmul) pe scurt: se intaresc corpii cavernosi datorita umplerii cu singe. respiratie accelerata, transpiratie, eventual logoree obscena, daca omul e suficient de liber in relatie; exista un moment cheie in care simti cum sperma e in interiorul traiectului, atunci nu te mai poti abtine… desi poti ejacula avortat…. adica te opresti, ejaculezi, dar mai ramine…senzatia ca partenera se fluidifica….si iti spala corpul… de aici totul e subiectiv”
  2. “Trairea orgasmului masculin ca pe un un fior placut in tot corpul,mai ales o stare totala de relaxare…te vibreaza tot organismul pe interior; cele mai placute vibratii interioare au loc in penis si in musculatura picioarelor…iti doresti ca aceasta senzatie sa nu se termine; tendinta este sa prelungesti aceasta stare si inainte de ejaculare si dupa, iar dupa ejaculare se slabeste brusc musculatura corpului. De obicei dupa ejacularea barbatului actul se prelungeste in functie de cum o simti pe partenera si de felul in care se comporta ea, adik daca se misca excitant sau daca o simti ca vrea sa prelungeasca actul sexual. Dupa ejaculare barbatul nu mai este interesat de actul sexual ca la inceput. Momentul maxim de traire a placerii este atunci cind simte ca sperma patrunde pe canalul penisului si pina cind elimina ultima picatura, apoi brusc scade interesul, cel putin pentru mine”

reasons-sex.jpgRASPUNS: Acestea sunt doua posibile raspunsuri, trairea orgasmului este una personala, unica, subiectiva prin excelenta… Când bărbatul se apropie de orgasm ca urmare a stimulării penisului, acesta simte o stare de contracţie musculară pulsatilă, plăcută, însoţită de o stare de euforie generalizată. Aceste pulsaţii încep printr-o zvâcnire a sfincterului anal, traversează apoi pelvisul spre penis, mergând până la vârful acestuia. Eventual acestea cresc în intensitate şi frecvenţă pe măsură ce orgasmul se apropie, atingând în final o stare de contracţie susţinută, în platou, însoţită de o senzaţie de plăcere de câteva secunde – orgasmul. În timpul orgasmului, bărbatul resimte contracţii ritmice rapide la nivelul sfincterului anal, prostatei, uretrei şi muşchilor penisului. Aceste contracţii vor produce ejacularea, forţând evacuarea prin uretră a lichidului seminal acumulat. Acesta este un proces fiziologic care durează între 3-10 secunde şi este descris ca deosebit de plăcut. După ejaculare, apare o perioadă refractară în timpul căreia multi bărbati nu mai poate atinge un alt orgasm. (Exista si exceptii: barbatii multiorgasmici.) Durata acestei perioade variază de la individ la individ şi chiar la acelaşi individ de la mai puţin de un minut până la mai multe ore, în funcţie de vârstă şi factorii individuali genetici.

Psiholog Jeni Chiriac

Leave a Reply