Despartirea…o sansa a unui nou inceput (consiliere de cuplu)

Obisnuiati sa va distrati si fiecare moment petrecut impreuna era prilej de bucurie si armonie. De la un timp incoace, de cate ori sunteti impreuna, va tot certati si va invinuiti unul pe celalalt pentru orice chichita. Ati inceput sa va certati copilareste din orice, pentru orice de parca nu mai “aveti loc” unul de celalalt….pana cand nu mai suportati si…”cea mai buna solutie” este sa va despartiti…. Stop! Amintiti-va ca de voi depinde aceasta relatie, de voi, impreuna si totodata de fiecare in parte; si ca despartirea adesea poate fi cea mai facila alegere, dar mai putin si cea mai inteleapta.
INTR-UN CUPLU ESTE ESENTIALA TOLERANTA SI INTELEGEREA CELUILALT DE LANGA TINE. Fiecare dintre noi are momente proaste, momente neinspirate in care, nevrand sa “vedem” adevarul dureros poate, preferam sa “ne razbunam” pe cel de langa noi. Si cat se poate suporta fara sa raspunzi la provocari?!
Si la o astfel de reactie apare contra-reactia si va treziti ca va certati din orice. Regretabil este sa il/o acuzi in fata, ca un repros…ar fi mai bine ca motivul “supararii” celuilalt sa fie reformulat in favoarea ta: “Stiu ca te-am neglijat in ultima vreme, dar este pentru ca am simtit din partea ta neinteres..”…aceste reformulari faciliteaza clarificarea “lucrurilor nespuse”, “tensiunilor fara explicatie logica” etc. Puneti-va unul in locul celuilalt pentru cateva momente, ati fi surprinsi de ce puteti descoperi! Nimeni nu spune ca este usoara o astfel de abordare, dar intotdeauna va exista consilierea de cuplu.
Obisnuiati sa fiti cel mai elegant cuplu din grupul de cunoscuti, nu era moment care sa te surprinda nepregatita….parfumul corpului lui te urmarea zile in sir….pielea ta matasoasa era o delectare a degetelor lui….eleganta…tinuta….mereu o delectare a ochilor….
Atractia a disparut de mult din cuplu…acum ati devenit comozi, tu nu te mai deranjezi sa te machiezi…dusul de dupa gatit a disparut…corpul tau acum este marturia aromelor mancarii gatite, pe el nu-l mai vezi decat in pijamale….exercitiile de gimnastica…de intretinere au disparut…
INSA INTR-UN CUPLU, MENTINEREA INTERESULUI SEXUAL TREAZ UNUL FATA DE CELALALT ESTE O CONDITIE DE NETRECUT CU VEDEREA. Se intampla uneori sa nu mai gasim timp pentru noi insine zi de zi, cat de obosita te poti simti dupa a zi de munca si o seara in bucatarie…daca mai ai si copii…ai sentimentul ca deja timpul nu iti mai ajunge pentru nimic decat somn. Fiecare are dreptul sa se simta femeie sau barbat, fiecare are dreptul de a-si lua cateva momente pentru a se ocupa de sine; este bine sa va dati seama ce va deranjeaza la voi sau la partener, sa faceti schimbari in viata voastra, sa luati atitudine… Aflati daca va place asa cum sunteti in ultima vreme, nu este obligatoriu ca ceea ce nu-ti place tie, sa fie si pentru el la fel de neplacut…. Puteti “incepe” un nou inceput, redescoperiti bucuriade a fi impreuna, lasati-va mesaje romantice prin casa, trimiteti-va SMS-uri, faceti-va surprize unul altuia, dati-va intalniri…
Situatii criza sunt mereu si diferite, de multe ori specifice fiecarui cuplu sau comune tuturor. Acestea nu au fost decat cateva exemple tocmai pentru a puncta ca exista astfel de momente in viata unui cuplu si totodata ca exista raspunsuri si solutii pentru fiecare dintre ele. Subiectul ramane deschis ca provocare personala pentru fiecare dintre noi sau ca o invitatie de “constientizare” a nevoii de ajutor.

Leave a Reply