Cum vorbesti cu copilul tau despre sex?

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Table Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} A face educatie sexuala inseamna a asculta intrebarile si comentariile copilului tau. Fiecare gene­ratie are propriile sale valori si norme. Ascultand feedbackul copilului tau, vei stii cum sa-ti nuantezi discursul astfel incat sa fii sigura ca a ajuns cum trebuie la receptor, in cazul acesta, la copilul tau. Nici un parinte nu scapa.

Numai mamele vor putea sa descrie o femeie unui baiat, iar numai tatii vor fi cei care ii vor putea explica fetei ce gandesc barbatii. Este un mit, oricare dintre parinti poate aborda aceste teme, important este sa se simta confortabil cu tema de discutie aleasa. Poate este una dintre cele mai dificile discutii pe care le-ai purtat vreodata si asta nu din cauza lui, ci din cauza atitudinii tale vizavi de sex. Primul pas este sa accepti sexualitatea ca pe ceva pozitiv, iar adolescenta ca pe ceva firesc.

Studiile arata ca o educatie sexuala corespunzatoare si o relatie parinte-copil bazata pe incredere previn inceperea vietii sexuale de timpuriu. Cand ii vorbesti copilului tau despre sex, poti chiar sa ii spui ca nu te simti foarte confortabil, dar ca iti doresti sa puteti aborda impreuna orice tip de subiect. Daca vrei sa te documentezi pe aceasta tema, ghideaza-te dupa cartile de specialitate, discuta cu prietenii sau adreseaza-te unui specialist.

Leave a Reply