Consultanta de specialitate online

 Adesea se intampla sa ramanem blocati intr-un amalgam de idei, sa incercam puternica senzatie ca batem pasul pe loc. Alteori se intampla sa resimtim o acuta lipsa a ceva si sa nu constientizam despre ce anume ar fi vorba. Ni se pot intampla multe, ni se pot parea si mai multe, insa ceea ce este important sa intelegem pentru noi insine este faptul ca in fata problemelor nu suntem singuri si ca putem oricand cere un ajutor, un sfat, o parere, o oglinda obiectiva a propriei noastre vieti. Acest lucru este posibil prin consiliere. Putem constientiza mai usor care au fost motivele intrinseci pentru care am reactionat sau actionat intr-o anumita maniera si nu alta, putem capata raspunsuri, sens, clarificari si astfel avem ocazia deosebita de a ne dezvolta, de a ne cunoaste si accepta mai usor. Lucrurile se pun in miscare. Aceasta consiliere se poate face direct, fata in fata sau online cu un consilier psiholog.

Care ar fi avantajele serviciilor de consiliere psihologica online?

1. Interactionezi aici si acum!
2. Ai libertatea sa alegi momentul in care doresti sa participi!
3. Elimini tracul asociat unei intalniri fata in fata!
4. Ai posibilitatea de a medita mai profund asupra intrebarilor si raspunsurilor, putandu-le trimite consilierului in momentul in care crezi ca ele exprima cu adevarat ceea ce gandesti. Creste astfel eficienta comunicarii in procesul de consiliere.
5. Scriba manent, verba volant! Ai posibilitatea “tinerii unui jurnal” al discutiilor online care faciliteaza o mai eficienta “contorizare” a relatiei tale cu tine insuti in cadrul interventiei terapeutice.
6. Uneori se poate intampla ca anumite lucruri sa fie mai usor exprimate in scris decat verbalizate intr-o relatie directa cu un specialist.
7. Anonimat. Fiecare dintre noi putem avea retineri in a vorbi despre noi insine fie cand este vorba de persoane straine, fie cand este vorba de ceea ce ne framanta si nu ne da pace, fie cand avem nevoie de ajutor si intampinam greutati in a solicita acest ajutor. Prin urmare consilierea online iti poate oferi acest cadru in care te poti exprima, in care poti fi tu insati fara sa te sperii la gandul de a fi judecat, etichetat sau prost inteles.
8. Intimitate. Cand vorbim de intimitate, vorbim de incredere, respect, acceptare si mai ales intelegere fata de tine ca persoana unica prin felul ei de a fi si speciala prin faptul ca doar exista.

Vezi protocol consultanta online

Leave a Reply