Cauzele psihologice ale disfunctiei erectile

Disfunctia erectila care are un debut brusc sau care apare doar in anumite circumstante, dar nu si în altele, sugereaza o cauza psihologica. Cauzele psihologice ale disfunctiei erectile includ: stresul si anxietatea de la serviciu sau acasa, divergentele si dificultatile conjugale dar si insatisfactiile sexuale, depresia, plictiseala sexuala sau orientarile sexuale nesolutionate.
Pentru a afla daca disfunctia erectila la tineri este de natura psihologica sau nu, este recomandata rigiscanarea. Rigiscanarea este o metoda care releva prezenta erectiei în timpul somnului. Daca exista erectie în timpul somnului, atunci cauzele sunt psihologice si nu organice.
Înaintea începerii unui tratament trebuie sa luati în calcul toti factorii cauzatori. Urologul trebuie sa discearna daca este vorba de o disfunctie psihogena (stres, educatie, inhibitii legate de religie, de mediul în care are loc actul sexual) sau somatica. De cele mai multe ori este necesara consultarea unui psiholog în paralel cu vizita la medicul urolog.
Disfunctia erectila este o problema ce trebuie discutata de cuplu, comunicarea si sprijnul reciproc fiind esentiale. Partenera trebuie sa-si încurajeze partenerul sa se prezinte la urolog si chiar sa îl însoteasca. Discutia privind problemele disfunctiei erectile trebuie dusa pe 3 planuri: medic urolog, psiholog (daca afectiunea este de natura psihogena) si cuplu.

Leave a Reply