Când te prefaci ca esti vesel, bucuros, fericit, pentru a-i face pe plac partenerului

Sinceritatea este esentiala intr-o relatie de cuplu, ca de altfel in orice tip de relatie. Dar cand vorbesc despre sinceritate, ma refer in primul rand la sinceritatea fata de tine, in relatia ta cu tine insati.

Cand suntem sinceri cu noi insine, putem economisi mai multa energie decat credem protejandu-ne fata de eventuale resentimente sau frustrari. Fireste ca unii dintre voi veti spune ca sinceritatea doare. Oare? Poate la inceput, din lipsa de exercitiu, dar odata exersand, capatam curaj si indemanare in arta sinceritatii, devenind mai puternici, mai curajosi in lupta cu umbrele din noi.

Multi credem ca evitand aceasta sinceritate catalogata “dureroasa”, ne protejam. Oare? Ma intreb uneori cum putem prefera o agonie mai mult sau mai putin de durata momentului de sinceritate acum si aici. Da, poate ca pe termen scurt, pentru unii dintre noi pare a fi o alegere sanatoasa, insa evaluarile pe termen lung ne pot arata cat de costisitoare ne pot astfel de alegeri prin negare.

Cand sesizezi ca te-ai urcat in acest tren, cauta sa te opresti si incearca sa reanalizezi situatia pentru a iti intrezari alternativele. A te preface, a mima fericire inseamna a crea o realitate falsa partenerului care, in corelatie cu ceea ce tu mimezi, dezvolta un comportament, o serie de nevoi sau o atitudine care te poate apasa mai mult decat poti estima pe termen lung, doar pentru ca tie iti este teama sa nu te paraseasca.

Astept exemple din partea voastra, povesti de viata pentru ca impreuna sa cream alternative

Error: Contact form not found.

Leave a Reply