Pierderile din viata noastra si costurile lor ascunse

Este foarte important sa intelegem ca odata trecuti prin viata si incercati de multe si de toate, adesea este necesar sa mai descarcam din incarcatura, si aici ma refer la incarcatura de refulari, resentimente, emotii negative etc.

Fiecare dintre noi le resimtim diferit insa ce este mai important este sa ne intelegem in acele momente, sa ne iertam, sa avem rabdare si, mai ales sa alegem sa mergem inainte, asimiland lectia de viata asociata acestor experiente de viata mai mult sau mai putin placute.

Ca si voi, stiu ca ele pot fi insotite de multa suferinta si multi dintre noi fugim!

 

dragostea.jpg

 

Fugim de durere, fugim de sinceritate, fugim de emotie, fugim de constientizare, considerand-o o trauma mult prea mare de suportat, pe langa pierderea suferinta si impactul ei social sau economic.

Este de preferat sa alegem sa ne exteriorizam, sa alegem sa ne descarcam suferinta si sa ne asumam emotiile, fiecare dintre noi in ritm propriu, treptat, in etape ce ne ajuta sa facem fata suferintei psihologice associate.

Adesea simtim nevoia sa negam, sa evadam sau sa ne mintim pentru a trece peste “intamplarile vietii”.

Corect, o putem face, dar pentru scurta perioada; odata intremati sufleteste este de preferat sa ma reintorc acolo!

Acest “acolo” pentru multi poate fi zona de umbre, de frici si temeri, zona fata de care simtim oroare si fugim de ea, renegandu-i existenta si astfel intrand intr-o alta etapa: aceea a psihosomatizarii.

Pentru unii psihosomatizarea nu exista, multi considera ca mintea este ultimul nostru inamic! Oare asa sa fie?

Cati dintre noi am experimentat stari de anxietate sau episoade depresive aparent fara o cauza palpabila,? Cati dintre noi am fost “incercati” de senzatii dificil de catalogat? Cati dintre noi ne intelegem durerile de cap, crizele de litiaza renala sau biliara  sau durerile de spate cand viata noastra pare sa ne ia pe sus, asemenea unui carusel care ne “ravaseste” reperele in viata sau grila personala de valori?

In astfel de momente poti alege sa faci ceva!

Poti alege sa te opresti un pic, sa stai cu tine si emotiile/trairile tale, sa incerci un monolog intern tu cu tine insuti si daca acesta da gres, sa alegi sa mergi la un specialist care iti poate fi aproape in drumul vietii tale.

Leave a Reply