“Cum pot sa aflu daca m-a inselat?”…

Chinuitoare intrebare…chiar agonizanta! Insa inainte de a iti lasa mintea si sufletul invadat de o astfel de intrebare, este de preferat sa iti raspunzi la o alta: “La ce imi foloseste raspunsul la o astfel de intrebare?”.

Este foarte important sa stii de ce iti doresti sa “cunosti” un astfel de raspuns. Iar raspunsul tau este important  sa fie unul actional, departe de a fi o ruminatie mentala interminabila care adesea se dovedeste pe termen lung neconstructiva.

Gaseste strategii inainte de a afla daca da sau nu!

Afla ce iti doresti pentru tine si de la voi ca si cuplu,ca si familie, ca si parinti!

Axeaza-te pe tine, ajuta-te sa iti fii cel mai bun prieten pentru ca vor urma clipe mai mult sau mai putin constructive pentru tine si este de preferat sa iti fii tu alaturi, inainte de a te “agata” de cei din jur!

Lasa resentimentele deoparte! Sentimentul tradarii…indoiala…se pot dovedi apasatoare, energofage la un moment dat si tu  esti departe de a iti permite sa cazi prada disperarii sau deziluziei! Capul sus! Uita-te in oglinda si redescopera-te pe tine inca o data cea sau cel care ai fost! Retrezeste-te!

Si cum “prietenul la nevoie se cunoaste”, este de preferat sa cauti sa descarci incarcatura emotionala apasatoare . Uneori poti descoperi ca prietenii pot fi  partinitori. Este si firesc adesea. Din acest motiv psihologul poate fi acel prieten stiut dar obiectiv, din umbra, care te poate asista in acest travaliu “tu cu tine”

Leave a Reply