Preludiul si postludiul actului sexual

bed_fun.jpg

Preludiul este acea etapa in care fiecare incearca sa provoace celuilalt o cat mai mare emotie sexuala, prin reluarea unei mangaieri cunoscute sau incercand o noua stimulare. Este acel joc ce atata simturile si trezesc placeri nebanuite.Gesturile tandre promit castigarea increderii reciproce si o dezvoltare sexuala mai implinita.
Pentru femeie adesea preludiul incepe cu mult inainte, odata cu cina sau invitatia la dans; odata cu sarutul de dimineata sau zambetul de seara cu care ne intoarcem acasa. Se creeaza cadrul, atmosfera – senzualitatea si tandretea necesara trezirii dorintei sexuale.
Relaxarea, acceptarea si dragostea sunt cheile pentru initierea actului sexual. La inceput poate parea ciudat sa intri intr-un joc sexual intr-o maniera relaxata, fara sa fii orientat catre scopul performantei. Barbatul poate sa nu aiba erectie, dar este un lucru natural ca in timpul preludiului erectia sa apara si sa dispara. Deoarece barbatul, cat si femeia – pe fondul unei scheme corporale sau a unei imagini de sine lacunare –  au tendinta de a se gandi ca cel dintai trebuie sa isi mentina permanent erectia, ca urmare acesta adesea dezvoltand dificultati in a se relaxa in timpul preludiului.
Preludiul detine un loc aparte in cadrul apropierii sexuale. El pregateste corpurile pentru ca acestea sa poata comunica impreuna si declansaza fenomenul excitatiei sexuale.
In acest moment, fiecare isi va putea concentra intreaga atentie asupra corpului celuilalt si asupra propriilor senzatii.
In timpul preludiului este stimulat intregul corp si mai ales zonele erogene. Aceste zone variaza de la o persoana la alta, insa cele mai multe sunt comune: gura, urechile, gatul, fesele, burta, partea interioara a soldurilor, picioarele, degetele de la picioare, regiunea peri-anala si anusul. Exclusiv femeilor le apartin urmatoarele zone erogene: sanii, mameloanele, clitorisul, vulva, vaginul (mai ales punctul G), iar barbatilor: scrotul, penisul si sfarcurile. Zonele genitale sunt foarte sensibile la stimulari. Aceste stimulari trebuie sa fie delicate, or ceea ce este agreabil si excitant pentru cineva poate fi dezagreabil si dureros pentru altcineva. Barbatul care nu are cunostinte despre sexualitatea feminina nu va sti ce anume este excitant pentru partenera sa si, viceversa, o femeie n-ar putea sa-i provoace placere partenerului ghidandu-se dupa propriile preferinte. Este esential ca fiecare sa-si cunoasca functiile propriei sexualitati pentru a-l ghida pe celalt spre propria excitare. Privelistea corpului iubit, mirosul acestuia, schimbul de cuvinte dulci vor contribui la cresterea excitatiei sexuale. Cuplul care se cunoaste sexual are repertoriul sau de gesturi care permite excitarea maxima a ambilor iubiti. Rolul primordial al preludiului tine de faptul ca acesta pregateste corpurile, le modifica facandu-le adecvate raportului sexual, adica penetrarii vaginului de penisul erect. De la mangaierile si saruturile pe corp se va trece la mangaieri sexuale, atingerea sanilor, a sexului. Fiecare incearca sa trezeasca cat mai multe emotii senzuale in celalat, mangaind in felul cunoscut de amandoi sau incercand o noua stimulare. Degetele, gura, sexul permit o larga varietate de mangaieri. Dupa ce va veti destinde si veti obtine increderea necesara, va fi posibil abandonul final si orgasmul. In timpul mangaierilor sexuale, barbatul si femeia au ocazia sa verifice starea de excitatie a partenerului, semnele evidente fiind erectia pentru barbat si lubrifierea vaginala pentru femeie. Excitatia sexuala duce la dorinta penetrarii vaginale sau la alegerea altor practici de obtinere a orgasmului. In acele momente, cuplul pare izolat de restul lumii, este ca si cum s-ar afla ca sub un glob, nimic nu-i mai preocupa decat placerea lor. Fiecare daruieste si primeste, partenerii capata un ritm comun, organele genitale se transforma, ca urmare a excitatiei sexuale, in organe ale placerii in masura in care fiecare dintre ei isi doresc si se lasa purtati de acest cocktail de senzatii.. Pentru o mai buna traire a sexualitatii este importanta cunoasterea ciclului de raspuns sexual al partenerei/partenerului.
Acest moment de excitatie intensa nu este atins in totdeauna in mod simultan de cei doi parteneri, in acest caz preludiul trebuind sa se prelungeasca (de la 20 de minute la cateva ore –  suficient sa se bucure pe indelete de intreaga gama a placerilor, sa varieze pozitiile, sa treaca la mangaieri, amanand momentul descarcarii tensiunii sexuale acumulate).next

Leave a Reply