Test de autoevaluare a depresiei

INSTRUCTIUNI: Raspundeti cu “Da”  sau “Nu” la toate enunturile de mai jos care descriu cel mai bine felul în care v-ati simtit recent.    

INTERPRETARE REZULTATE:
*Daca ati  raspuns cu “Da” la cinci sau mai multe din cele noua enunturi de mai sus, si ati  raspuns “Da” la întrebarea nr. 10, este foarte probabil ca suferiti de depresie. Adresati-va medicului dvs. pentru o evaluare mai temeinica si pentru un tratament individualizat.

*Daca ati raspuns cu “Da” la mai mult de unul dar mai putin de cinci dintre enunturile de la numerele 1-9, si ati  raspuns “Da” la întrebarea 10, este posibil sa suferiti de o forma usoara de depresie. Adresati-va medicului de familie pentru evaluare si tratament.

*Daca ati raspuns cu “Da” la  numai unul sau nici unul din cele noua enunturi de mai sus sau ati  raspuns “Nu” la întrebarea nr. 10, probabil ca nu suferiti de depresie. Daca aveti însa nevoie de alte informatii sau clarificari, va puteti adresa medicului de familie pentru o evaluare si recomandari individualizate.

ATENTIE: Acest test nu poate si nu trebuie sa fie folosit ca inlocuitor al sfatului sau consultatiei medicului dvs.

(adaptare dupa chestionarul Wakefield)

În ultimele doua saptamâni ati fost adesea (aproape zilnic) deranjat de . . . 

1.Descurajare, depresie sau disperare?
2.Pierderea interesului sau placerii pentru activitati pe care altadata le faceati cu placere?
3.O schimbare neintentionata, semnificativa a greutatii sau poftei de mâncare (în sensul scaderii sau cresterii apetitului)?
4.Tulburari de somn, fie în minus, fie în plus?
5.Senzatii de neliniste, iritabilitate sau letargie?
6.Lipsa de energie sau oboseala?
7.Simtaminte de pierdere a valorii de sine sau vinovatie?
8.Dificultati de concentrare sau gândire?
9.Gânduri obsesive de moarte sau sinucidere?
10.Au fost simtamintele tale din ultima luna atât de intense încât sa te deranjeze în mod deosebit, sau sa-ti afecteze capacitatea de a functiona normal pe plan social sau la locul de munca (ori la scoala)?

Leave a Reply Cancel reply