SUNTEŢI UN BUN ASCULTĂTOR ?
Răspundeţi cu DA sau NU
CHESTIONAR DE MASURARE A CALITATII VIEȚII
CHESTIONAR DE CALITATEA VIEȚII © 2003 Burckhardt and Anderson; licensee BioMed Central Ltd. Citiți fiecare punct și încercuiți numărul care descrie cel mai bine satisfacția dumneavoastră. Vă rog să răspundeți la fiecare întrebare chiar dacă în mometul de față nu participați la o activitate. Puteți fi satisfăcut sau nu de a avea sau nu o relație etc. Viaţa de buna calitate include elemente ca stilul de viaţă independent, guvernat de bunul-gust, orientat spre valori autentice ocolind pseudo- şi nonvalorile. Conform lui Catalin Zamfir, “calitatea vieţii este asigurată de totalitatea acelor condiţiicare oferă persoanei umane posibilitatea unei dezvoltări armonioase a realizării unei vieţi pline, satisfăcătoare.” Sentimentul de satisfacţie, însă, este greu de definit şi operaţionalizat,…
CHESTIONAR PENTRU AUTOEVALUAREA NIVELULUI DE STRES
Bifeaza raspunsul care ti se potriveste printr-un click plasat in coloana corespunzatoare. SCORARE: TOTAL PE COLOANA RASPUNSURI “da” ETALON: 0-7 puncte la “DA” – nivel de stres mediu 8-17 puncte la “DA”– nivel stres ridicat 18-25 puncte la “DA”– nivel de stres exagerat INTERPRETARE: Calitatea vietii noastre este importanta. Este bine stiut faptul ca stresul ne poate afecta atat psihic, cat si fizic. Adesea avem tendinta, din dorinta de a “trece mai departe”, sa ignoram incarcatura vietii noastre de zi cu zi, insa in timp, ne lovim de consecinte: afectarea calitatii relatiilor cu persoanele din jurul nostru, performante profesionale scazute, tulburari de dispozitie, stari depresive, tulburari de concentrare, un pesimism…
Îţi place să spui adevărul?
Adesea iubim adevarul insa uitam ca el este subiectiv si ca in acelasi timp, pot exista doua adevaruri simultan, mai ales atunci cand nu vorbim despre stiinte exacte. Suntem subiectivi, dar oare acceptam acest lucru? Iubim adevarul, dar parca multi dintre noi evitam adevarul pentru ca uneori el poate fi dureros. Si-apoi…cati dintre noi practicam adevarul in relatie cu ceilalti, fiind mai mult adeptii lui “Eu pot spune celuilalt adevarul verde in fata”, insa uitam cat de important este sa ne putem noi inainte de toate acest adevar! Fiti in primul rand sinceri cu voi insiva si multe vor fi bune! Calcularea punctajului: Pentru fiecare răspuns a se acordă câte…
Scheletul din debara
Te-ai întrebat vreodată de ce anumite persoane pur și simplu se îndepărtează sau te ocolesc, în ciuda intențiilor tale? Necazurile au părut că fac parte din viața ta dintotdeauna? Ți s-a întâmplat ca ceilalți să te critice sau să îți spună că nu ai dreptate atunci când tu credeai că dreptatea este de partea ta? Ei bine, e timpul să completezi chestionarul de mai jos și dacă ai bifat mai mult de 3 din 10, e timpul să faci o vizită la psiholog pentru dezvoltarea ta personală și viața ta se va schimba! Consilierea psihologică poate optimiza vieți! Tu poți fi unul dintre curajoși și norocoși! Programari la telefon 0732.84.36.38 #…
Test de autoevaluare a depresiei
INSTRUCTIUNI: Raspundeti cu “Da” sau “Nu” la toate enunturile de mai jos care descriu cel mai bine felul în care v-ati simtit recent. INTERPRETARE REZULTATE: *Daca ati raspuns cu “Da” la cinci sau mai multe din cele noua enunturi de mai sus, si ati raspuns “Da” la întrebarea nr. 10, este foarte probabil ca suferiti de depresie. Adresati-va medicului dvs. pentru o evaluare mai temeinica si pentru un tratament individualizat. *Daca ati raspuns cu “Da” la mai mult de unul dar mai putin de cinci dintre enunturile de la numerele 1-9, si ati raspuns “Da” la întrebarea 10, este posibil sa suferiti de o forma usoara de depresie. Adresati-va medicului de…
IDENTIFICAREA STILULUI PARENTAL
Emoţiile parentale negative, cum sunt furia, anxietatea, depresia, interferează negativ cu orice tip de strategie comportamentală şi pot transforma cel mai rezonabil şi grijuliu părinte într-un părinte dur care poate spune lucruri pe care ar putea să le regrete sau să nu le spună şi care pun distanţe între ei şi copiii. Pregătirea pentru a fi părinte este de cele mai multe ori deficitară, în ceea ce priveşte emoţiile parentale. Mai mult, părinţii primesc de obicei feedbach pentru hrănire, îmbrăcare, şi aspectele comportamentale ale copilului, dar nu primesc prea multă educaţie privind modul cum să lucreze cu propriile emoţii. Stresorii adiţionali prezenţi în viaţa de zi cu zi, preocupările financiare, preocupările…
Scala de deznadejde
Testeaza-te online! SCALA DE DEZNĂDEJDE Preventia este cea mai buna solutie!!!! Aceasta scala masoara perspectiva subiectului asupra viitorului sau gradul de deznadejde. Un pacient depresiv sau cu potential suicidar poate suporta boala sa daca are sperante pentru viitor. Când începe sa vada viitorul în termeni total negativi, viata devine insuportabila si pacientul atinge un risc mare pentru suicid. Acest risc exista în special daca pacientul este depresiv, dar ocazional deznadejdea apare la pacientii care nu au simptome fizice ale depresiei. Acest chestionar contine 20 de afirmatii. Va rugam sa le parcurgeti pe rând cu atentie. Daca o afirmatie este valabila pentru descrierea starii dvs. sufletesti începând cu saptamâna…
Scala online de perceptie a stresului
Scala de perceptie a stresului – chestionarul se numeşte Perceived Stress Questionnaire, a fost elaborat de Levenstein şi colab. (1993) şi este un instrument relevant în stabilirea nivelului de stres perceput. Mai jos sunt prezentate o serie de propoziţii. Citiţi-le pe rând, menţionând în ce măsura se potriveşte fiecare dintre ele cu starea dumneavoastră din ultimele 6 luni. Marcaţi răspunsul dvs. cu un click pe varianta de raspuns potrivită. Interpretare: Scorul, cuprins între 30 şi 120, permite încadrarea în una dintre cele 3 categorii: 30 – 59 -> stres redus; 60 – 89 -> stres moderat; 90 – 120 -> stres intens. De la scoruri incepand cu 55, e bine…