Sugestii de lectura
Este de preferat sa citim carti de psihologie, dar in acelasi timp, e de preferat sa invatam sa ne citim propria carte - cu alte cuvinte, sa ne intoarcem catre noi!
Revista Psychologies
👵🌟 Descoperă misterele percepției vârstei psihologice și înfruntă provocările înaintării în vârstă alături de noi! Jeni Chiriac a explorat adâncimile acestui subiect într-un articol captivant și revelator. 🔍 Învață cum percepția asupra vârstei noastre poate influența sănătatea mentală și emoțională, oferindu-ți instrumentele necesare pentru a aborda cu încredere fiecare etapă a vieții. 👇 Accesează link-ul de mai jos pentru a citi mai departe 👇Revista Psychologies 🧠 Împărtășește această călătorie de auto-descoperire și înțelegere cu prietenii tăi! hashtag#PercepțiaVârstei hashtag#PsihologieFeminină hashtag#ÎnfruntareaProvocărilor hashtag#ÎnțelegereDeSine
Învață cu Legisman
CARTE – Învață cu Legisman Care-i treaba cu regulile – COMANDA de AICI *recomandat categoriei de vârstă 7-14 ani Bianca Opriș Vine un moment în viața oricărui copil în care, în mod natural și sănătos, trebuie „să se desprindă” treptat de părinții săi. Asemenea nouă, adulților, va trebui să dea piept cu societatea în care trăiește, va trebui să se adapteze regulilor și principiilor care o guvernează și, oricât de mult ne-am dori, noi nu vom putea prelua mereu consecințele experiențelor de viață ale copiilor noștri. Vârsta de 14 ani aduce o mulțime de provocări și nu mă refer doar la cele specifice adolescenței. Acesta este momentul în care copilul…
Retmagia şi minunatele aventuri ale lui Retman. Poveşti raţionale pentru copii şi adolescenţi.
Psihoterapia este intervenţie psihologică care urmăreşte, pe de o parte, promovarea sănătăţii psihice şi a dezvoltării personale, iar pe de altă parte, tratarea unor tulburări psiho-emoţionale şi de comportament. Psihoterapiile raţional-emotive şi cognitiv-comportamentale sunt astăzi considerate unele dintre cele mai avansate tratamente psihoterapeutice, principiile lor stând şi la baza acestor poveşti. Poveştile au fost elaborate de mine şi de alţi colegi psihologi, specialişti în psihologia clinică a copilului şi adolescentului şi în programe de parenting (educaţie a părinţilor). Eficienţa lor a fost studiată ştiinţific, iar multe dintre ele au fost puse în scenă în cadrul serbărilor din grădiniţe, copiii şi părinţii receptându-le extraordinar de bine. Anterior, colegii americani au publicat…
Program psihoterapeutic pentru copii cu tulburare hiperchinetică şi comportamente de tip opoziţional (THOP)
Cartea prezintă programul de terapie pentru copiii cu probleme comportamentale de tip hiperactiv şi opoziţional (THOP), elaborat în cadrul Clinicii şi Policlinicii de Psihiatrie şi Psihoterapie pentru copii şi adolescenţi din Köln (Germania). Cartea are două părţi, prima parte prezintă etiologia, clasificarea şi modalitatea de diagnostic a acestor tulburări, iar partea a doua prezintă algoritmic, detaliat programul de intervenţie. În tratamentul copiilor cu tulburări hiperchinetice utilitatea integrării intervenţiilor comportamentale cu cele farmacologice s-a impus în cercetările ultimilor ani pe plan internaţional mai ales prin studiul Multisite Multimodal Treatment Study of Children with ADHD (studiul MTA) şi pe plan naţional, în Germania, prin studiul (mult mai modest) realizat de Universitatea Köln…