Psihoterapie individuala
Psihoterapia individuală este un instrument esențial pentru îmbunătățirea sănătății mintale și pentru dezvoltarea personală. Prin intermediul unei relații terapeutice sigure și confidențiale, clienții pot explora provocările lor emoționale, își pot dezvolta abilități de coping și își pot îmbunătăți calitatea vieții.
Criterii pentru a ne evalua calitatea vieții
Evaluarea calității vieții poate ajuta la identificarea domeniilor care necesită îmbunătățire și la dezvoltarea unei abordări mai balanțate a vieții tale.
Semnele distinctive ale tulburării de personalitate de tip evitant
Simptomele trebuie să înceapă la vârsta adultă timpurie și să fie persistente pentru a fi clasificate ca tulburare de personalitate evitantă
Cand este timpul sa inveti sa spui NU?!
Cu totii stim ca in viata este frumos sa joci rolul suporterului de echipa, insa atunci cand acest rol atrage un permanent sacrificiu sau tinde sa te acapareze, nepermitandu-ti sa mai fii si altceva in relatia ta cu ceilalti, TU practic te condamni pe termen lung, la frustrare si suferinta!
Pierderile din viata noastra si costurile lor ascunse
Cati dintre noi am experimentat stari de anxietate sau episoade depresive aparent fara o cauza palpabila,? Cati dintre noi am fost “incercati” de senzatii dificil de catalogat? Cati dintre noi ne intelegem durerile de cap, crizele de litiaza renala sau biliara sau durerile de spate cand viata noastra pare sa ne ia pe sus, asemenea unui carusel care ne “ravaseste” reperele in viata sau grila personala de valori?
Terapia ericksoniana
Fiecare dintre terapiile existente in prezent au ceva specific care le diferentiaza unele de altele, surpriza vine din partea clientului care, de cele mai multe ori, in unicitatea sa, aduce o diversitate aparte care solicita terapeutului flexibilitate, originalitate, adaptare la harta personala a fiecaruia dintre noi, surprinzator aceleasi lucruri sunt cerute de procesul de schimbare si de la client.
Refugierea în muncă
Pot apărea tot felul de dependenţe de genul: a nu putea să nu bei, a nu putea să nu te droghezi, a nu putea să nu mănânci etc. Un alt fenomen răspândit poate fi uneori resimţit la decesul unei fiinţe sau pierderea unui obiect si anume o semnificativa creştere a libidoului cu dorinţa imperioasa de descărcare a tensiunii sexuale acumulate. Tot acest întreg mecanism poate fi adesea întreţinut de puternice sentimente de culpabilitate şi ruşine. Se manifestă astfel funcţia defensivă a acţiunii ca luptă împotriva angoasei şi modalitate de scurtcircuitare a gândirii.
Hipnoza ca instrument terapeutic (1)
Hipnoza si tulburarile de alimentatie Unul dintre primii pasi in abordarea unor astfel de tulburari il poate constitui (indiferent de tipul de tulburare), reacomodarea (in), reevaluarea si acceptarea propriului corp.Si cum s-ar putea realiza o astfel de reabilitare a imaginii de sine? Cum altfel am putea lucra asupra perceptiei noastre vis a vis de propriul corp? Prin imagerie dirijata! Cu ajutorul propriei imaginatii si sub ghidarea terapeutului, putem redefini ceea ceea ce credeam ca stim despre noi! Imaginea noastra trupeasca devine principalul erou pe acest ecran interior! In transa putem “lucra” mai usor cu propriile rezistente interioare, cu ritualurile din noi! Cati dinte noi regasim in viata noastra astfel de…
Hipnoza ca instrument terapeutic (2)
Hipnoza si tulburarile de somn Cati dintre noi ne trezim dimineata mai obositi decat cu o seara inainte? De cate ori vi s-a intamplat sa incercati sa adormiti si parca somnul era la kilometrii distanta?! Prea multe vise! Prea multa agitatie nocturna…si dimineata vine prea repede si ziua ni se pare prea lunga, obositoare. Dar mai ales ne ingrozeste gandul unei noi nopti nedormite. Ei bine, aceste mici/mari suparari pot dispare!Transa hipnotica poate oferi solutia de a te afla cu un pas mai aproape de ceea ce iti doresti, de cel care erai undeva candva. Schimbarea, regasirea echilibrului prin acest intrument terapeutic are loc intr-un ritm propriu, firesc, iar…