Adolescenta si provocarile ei

Adolescența este o perioadă de tranziție crucială în dezvoltarea umană, care se extinde, de obicei, de la aproximativ 10-12 ani până la 18-25 de ani. Această etapă este caracterizată prin schimbări fizice, psihologice, sociale și emoționale semnificative. Adolescența este adesea considerată o perioadă de explorare, formare a identității și dezvoltare a relațiilor interumane.

  • Parenting Teens Summit

    Dacă ești părinte de preadolescent sau adolescent te invit cu mare drag la Parenting Teens Summit! Obții răspunsuri la întrebările care te apasă direct din confortul casei tale! Am gândit acest eveniment unic pentru a-ți oferi cele mai actuale și necesare informații despre dezvoltarea și bunăstarea mintală, emoțională și fizică a adolescenților.

  • Nevoile copilului

    Nevoile copilului se schimbă pe măsură ce acesta crește și se dezvoltă. Care ar fi nevoile copilului pe etape de vârstă? Bebeluși (0-12 luni): Bebelușii au nevoi de bază, cum ar fi hrana, somnul, igiena și iubirea și atenția părinților. Aceștia au nevoie, de asemenea, de stimulare senzorială, cum ar fi sunete, mirosuri și texturi noi, pentru a-și dezvolta abilitățile motorii și cognitive. Copii mici (1-3 ani): Copiii mici au nevoie de multă iubire și atenție din partea părinților, deoarece dezvoltarea lor este legată de relația cu aceștia. Aceștia au nevoie, de asemenea, de siguranță și securitate, deoarece sunt în procesul de a-și explora lumea și de a învăța cum…

  • Cum sa vorbesti cu copilul tau despre sex?

    A face educatie sexuala inseamna a asculta intrebarile si comentariile copilului tau. Fiecare gene­ratie are propriile sale valori si norme. Ascultand feedbackul copilului tau, vei stii cum sa-ti nuantezi discursul astfel incat sa fii sigura ca a ajuns cum trebuie la receptor, in cazul acesta, la copilul tau. Nici un parinte nu scapa. Numai mamele vor putea sa descrie o femeie unui baiat, iar numai tatii vor fi cei care ii vor putea explica fetei ce gandesc barbatii. Poate este una dintre cele mai dificile discutii pe care le-ai purtat vreodata si asta nu din cauza lui, ci din cauza atitudinii tale vizavi de sex. Primul pas este sa accepti…

  • Educatia sexuala a copiilor la adolescenta

    Acum copilul dumneavoastra este un pre-adolescent sau un adolescent. Daca ati fost receptivi la nevoile lui de cunoastere, el deja stie de la voi ca si parinti, tot ce este de preferat sa cunoasca despre dragoste, raporturi sexuale, conceptie si sarcina. La pubertate, se impune sa ii acordati incredere. Adesea ca si parinti, cand ne stim carentele (retinerile) de comunicare cu copiii nostri, suntem tentati sa nu avem incredere in ei. De fapt proiectati neincrederea in voi insiva ca si parinti! Prin urmare, este vital sa incepeti sa acordati incredere, ea este investitia dumneavoastra in puberul de astazi si adultul de maine. Prin aceasta incredere acordata, fie ca este fata,…

  • Educatia sexuala- debutul vietii sexuale

    “Vreau sa incep…dar nu stiu cum” Debutul vietii sexuale…intrebari, cateodata raspunsuri…insa de multe ori resimtim nevoia de a pune intrebari mai mult decat a ne da noi raspunsuri… nevoia de a cunoaste inainte de a experimenta! O astfel de nevoie este laudabila si de cultivat acolo unde poate lumina prea puternica sau intunericul nu o lasa sa iasa la iveala sa-si ceara drepturile. A sti ce faci inainte de a face! De unde aceasta nevoie? Ce anume din noi determina nevoia unei astfel de cunoasteri apriori? Si o sa incep cu o observatie interesanta facuta de cineva undeva (stie el/ea cine): ”Specialistii s-au intrebat asupra varstei ideale de “pierdere a…

  • Cum vorbesti cu copilul tau despre sex?

    Studiile arata ca o educatie sexuala corespunzatoare si o relatie parinte-copil bazata pe incredere previn inceperea vietii sexuale de timpuriu. Cand ii vorbesti copilului tau despre sex, poti chiar sa ii spui ca nu te simti foarte confortabil, dar ca iti doresti sa puteti aborda impreuna orice tip de subiect. Daca vrei sa te documentezi pe aceasta tema, ghideaza-te dupa cartile de specialitate, discuta cu prietenii sau adreseaza-te unui specialist.

  • Sexualitatea adolescentului pe intelesul parintilor II

    A face educatie sexuala inseamna a asculta intrebarile si comentariile copilului tau. Fiecare generatie are propriile sale valori si norme. Ascultand feedbackul copilului tau, vei sti cum sa-ti nuantezi discursul astfel incat sa fii sigura ca a fost corect inteles de catre receptor, in cazul acesta, copilul tau.

  • Atentie, parinti! Adolescentul merita respectul vostru!

    Adolescentii sunt niste copii mai mari, dar tot copii care in continuare au nevoie de • De aprobarea voastra ca si parinti ca o masura a propriei valori • De acceptare. In timp ce ii recunoasteti calitatile si abilitatile copilului, ajutati-l sa-si accepte şi slabiciunile de moment. Daca se comporta gresit, el trebuie sa inteleaga ca nu-i aprobati comportamentul, insa pe el il iubiti in continuare. • De atentie – demonstrand receptivitate fata de preocuparile lui de zi cu zi, acesta va intelege cat este el de important si-l va ajuta sa se simta special sau mai putin singur si neinteles sau neacceptat. • De incredere – ei acum invata…