Ce spun specialistii in psihologia copilului?
Ce spun specialistii in psihologia copilului?
Tehnici de crestere a starii de bine
Dacă ai dificultăți în a face față anxietății sau în a accepta faptul că există lucruri pe care nu le poți controla, nu ezita să ceri ajutor. Poți vorbi cu un terapeut sau cu un prieten de încredere pentru a primi sprijin și pentru a învăța noi tehnici și abilități de gestionare a anxietății.
Parenting Teens Summit
Dacă ești părinte de preadolescent sau adolescent te invit cu mare drag la Parenting Teens Summit! Obții răspunsuri la întrebările care te apasă direct din confortul casei tale! Am gândit acest eveniment unic pentru a-ți oferi cele mai actuale și necesare informații despre dezvoltarea și bunăstarea mintală, emoțională și fizică a adolescenților.
Parent-Child Therapy
Pasii tipici ai PCIT includ: 1. Faza de instruire: Părinții învață principiile de bază ale PCIT și abilitățile de gestionare a comportamentului prin intermediul sesiunilor de instruire cu terapeutul. 2. Sesiunile de joc: Părinții și copiii participă la sesiuni de joc ghidate de terapeut, în care se practică abilitățile învățate în timpul instruirii. 3. Sesiunile de conversație: Părinții învață să aplice abilitățile dobândite în situații de viață reală, iar terapeutul oferă feedback și îndrumare.
Nevoile copilului
Nevoile copilului se schimbă pe măsură ce acesta crește și se dezvoltă. Care ar fi nevoile copilului pe etape de vârstă? Bebeluși (0-12 luni): Bebelușii au nevoi de bază, cum ar fi hrana, somnul, igiena și iubirea și atenția părinților. Aceștia au nevoie, de asemenea, de stimulare senzorială, cum ar fi sunete, mirosuri și texturi noi, pentru a-și dezvolta abilitățile motorii și cognitive. Copii mici (1-3 ani): Copiii mici au nevoie de multă iubire și atenție din partea părinților, deoarece dezvoltarea lor este legată de relația cu aceștia. Aceștia au nevoie, de asemenea, de siguranță și securitate, deoarece sunt în procesul de a-și explora lumea și de a învăța cum…
Tot ce trebuie sa ii spui copilului tau in expertiza psihologica
Ce să-i spuneți copilului dumneavoastră despre evaluare atunci cand aveti de efectuat o expertiza psihologica judiciara sau extra-jdiciara Părinții se îngrijorează adesea legat de efectele pe care o astfel de evaluare le va avea asupra copiilor lor. Copiii nu se simt confortabil să fie nevoiți să vorbească despre îngrijorările lor cu o persoana necunoscuta, fie el specialist. Ei sunt adesea îngrijorați să nu-și rănească părinții. Respectarea acestor linii directoare poate ajuta evaluarea să meargă un pic mai bine. Este important să țineți cont de câteva lucruri atunci când vorbiți cu copilul dumneavoastră despre această evaluare: În primul rând, nu-l mințiți pe copilul dumneavoastră despre ceea ce se întâmplă, dar nici…
Functiile familiei
Necesitățile care au determinat oamenii să formeze familii au devenit funcții specifice ale acesteia. O familie se formează pentru a realiza niște scopuri clare, derivate din trebuințele fiecăruia, dar și din oportunitățile și obligațiile sociale. Funcțiile familiei sunt: 1. funcția psihologică – asigură suportul emoțional, nevoile de securitate, de protecție, incluzând și ajutorul mutual bazat pe sentimentele de egalitate, de respect și de dragoste între parteneri, între părinți și copii, între frați și surori; 2. funcția identitară – asigură sentimentul apartenenței și al coeziunii, construcția identităților personale, statutare și intime ale soților și ale copiilor; 3. funcția economică – asigură veniturile necesare pentru satisfacerea nevoilor de bază ale membrilor familiei,…
Semne de indisponibilitate emoţională în relaţia părinte-copil
SEMNE DE MALTRATARE: Copilul este adeseori respins emoţional de către părinţi. Părinţii sunt capabili doar într-o mică măsură să interpreteze şi să răspundă la semnalele emoţionale ale copilului. Copilul e ignorat în mod activ de către părinte. Copilul e ameninţat cu pierderea dragostei părinteşti sau a unor relaţii importante. Părintele ameninţă copilul că-l părăseşte sau că pleacă de la el. Nu i se vorbeşte copilului sau se vorbeşte despre el într-un mod insultător. Părintele reacţionează cu ostilitate la nevoile copilului. Părintele în mod repetat îşi respinge copilul său nu-i răspunde la încercările de contact. Părintele e capabil doar la o scară mică să ‘întâmpine’ copilul la nivelul la care se…
Cum sa vorbesti cu copilul tau despre sex?
A face educatie sexuala inseamna a asculta intrebarile si comentariile copilului tau. Fiecare generatie are propriile sale valori si norme. Ascultand feedbackul copilului tau, vei stii cum sa-ti nuantezi discursul astfel incat sa fii sigura ca a ajuns cum trebuie la receptor, in cazul acesta, la copilul tau. Nici un parinte nu scapa. Numai mamele vor putea sa descrie o femeie unui baiat, iar numai tatii vor fi cei care ii vor putea explica fetei ce gandesc barbatii. Poate este una dintre cele mai dificile discutii pe care le-ai purtat vreodata si asta nu din cauza lui, ci din cauza atitudinii tale vizavi de sex. Primul pas este sa accepti…
Recomandari pentru parinti
Tati si mame, cum va puteti educa copiii cu succes? Cu siguranta nu prin dojana aspra, caci nu va da rezultate bune. Vorbiti cu copiii vostri ca si cand aveti încredere in abilitatile si inteligenta lor. Lucrati cu ei într-un mod amabil, gingas si iubitor. Comunicati-le ce ati vrea de la ei. Spuneti-le ca voi, ca si parinti, ii iubiti si va doriti pentru ei sa fie puternici, increzatori, toleranti cu ceilalti copii, iubitori, cuminti etc. Explicati-le ce inseamna acest lucru fara a fi cicalitori sau neincrezatori in potentialul lor! Luati-va timp sa discutati! Fiecare parinte ar trebui sa-si ia timp pentru a discuta cu copiii lui, pentru a le…