De ce simtim ce simtim?
Ostacolele in comunicarea în cuplu
Pentru a depăși aceste obstacole în comunicarea în cuplu, este important ca partenerii să își manifeste deschis dorința de a comunica, să fie atenți unul la celălalt, să își exprime sincer și respectuos sentimentele și nevoile, să învețe și să practice abilități de comunicare sănătoase, să evite judecățile și prejudecățile, să acorde timp și atenție comunicării, să înțeleagă și să respecte stilurile de comunicare și personalitățile unice ale celuilalt partener, și să cultive o relație bazată pe încredere și respect reciproc.
Tehnici eficiente de reglare emoțională
Căutarea ajutorului profesional: Dacă te lupti în mod constant cu reglarea emoțională sau simți că emoțiile tale afectează negativ viața ta și relațiile tale, este important să cauți ajutorul unui profesionist în domeniul sănătății mintale, cum ar fi un psiholog sau un terapeut. Aceștia pot oferi suport specializat și tehnici suplimentare pentru a-ți regla emoțiile.
Secretul unei comunicări eficiente în cuplu
În final, secretul unei comunicări eficiente într-un cuplu constă în deschidere, sinceritate, ascultare activă, empatie, claritate, rezolvarea constructivă a conflictelor, respect reciproc, răbdare, comunicare non-verbală, respectarea spațiului personal, anticiparea nevoilor și dorințelor partenerului, comunicare constantă, recunoaștere și apreciere, precum și crearea unui mediu sigur pentru a comunica.
Tehnici de crestere a starii de bine
Dacă ai dificultăți în a face față anxietății sau în a accepta faptul că există lucruri pe care nu le poți controla, nu ezita să ceri ajutor. Poți vorbi cu un terapeut sau cu un prieten de încredere pentru a primi sprijin și pentru a învăța noi tehnici și abilități de gestionare a anxietății.
Somatic Experiencing
Terapia somatică este o abordare terapeutică care pune accentul pe conexiunea dintre corp și minte și utilizează intervenții corporale pentru a trata probleme emoționale și psihologice.
Semnele distinctive ale tulburării de personalitate de tip evitant
Simptomele trebuie să înceapă la vârsta adultă timpurie și să fie persistente pentru a fi clasificate ca tulburare de personalitate evitantă
Anti-aging
Adesea depinde de noi cum ne traim viata, cum alegem sa gestionam provocarile vietii, dar mai ales trecerea timpului. De noi depind alegerile noastre si aici ma refer la alegerea stilului de viata, la felul in care gestionam incarcatura “vietii” si felul in care lasam aceasta incarcatura sa ne arda resursele interne si externe. Savoarea vietii noi o dam prin felul in care reusim sa ne condimentam viata, prin felul in care gestionam “stresul” vietii, prin felul in care acceptam fiecare etapa de varsta in parte si alegem sa ne bucuram de viata! Perceptia subiectiva a trecerii timpului… Etapele de varsta resimtite dramatic… Ciclurile vietii si provocarea acceptarii… Nasterea, cresterea…
Poveste terapeutica – Viata ca un dar pretios
Pancinello- ești special Locuitorii din Wemmik, eroii povestirii noastre, erau niște omuleți mici, din lemn, ciopliți toți de un tâmplar pe nume Eli. Acesta își avea atelierul pe un deal, de la a cărui înălțime se vedea întreg satul. Fiecare omuleț era altfel. Unii aveau nasul mare, alții aveau ochii mari. Unii erau înalți, alții erau scunzi. Unii purtau pălărie, alții purtau costum. Însă două lucruri le erau comune: toți erau făcuți de același tâmplar și trăiau în același sat. De dimineața până seara, zi de zi, omuleții făceau un singur lucru: lipeau etichete unul pe celălalt. Fiecare omuleț avea o cutie plină cu steluțe aurii și o cutie plină…
Emotiile umane
Emoţii pozitive: bucuria, simpatia, încântarea, recunoştinţa, ataşamentul, stima, încrederea, mândria, entuziasmul, siguranţa, exaltarea. Emoţii negative: tristeţea, furia, frica, necazul, disperarea, regretul, invidia, dezamăgirea, mâhnirea, plictiseala, vinovăţia, zăpăceala, supărarea, indignarea. Emoţii neutre: mirarea, curiozitatea, indiferenţa, neliniştea, îngândurarea, simţul răspunderii. Reactii fiziologice des intalnite: Inima îţi bate mai tare. Transpiri. Simţi nevoia să urinezi. Ţi se usucă gura. Ţi se schimbă vocea. Îţi tremură mâinile. Simţi contracţia stomacului. Te simţi de-a dreptul ameţit. Recomandarile specialistilor: Recunoaşte şi numeşte emoţiile atunci când ele apar (de ex.: sunt furios; sunt supărat; sunt mândru etc.). Caută să înţelegi cauza emoţiilor. Încearcă să-ţi exprimi emoţiile negative natural, potrivit. Fii în stare să te respecţi, să poţi…