Sfaturi pentru parinti

  • Parent-Child Therapy

    Pasii tipici ai PCIT includ: 1. Faza de instruire: Părinții învață principiile de bază ale PCIT și abilitățile de gestionare a comportamentului prin intermediul sesiunilor de instruire cu terapeutul. 2. Sesiunile de joc: Părinții și copiii participă la sesiuni de joc ghidate de terapeut, în care se practică abilitățile învățate în timpul instruirii. 3. Sesiunile de conversație: Părinții învață să aplice abilitățile dobândite în situații de viață reală, iar terapeutul oferă feedback și îndrumare.

  • Gestionarea sicanarii pe durata divorțului și postdivorț

    Este important să acționați într-un mod conștient și responsabil pentru a minimiza impactul negativ al sicanării asupra tuturor celor implicați. Dacă sicanarea devine o problemă majoră, căutați ajutor din partea profesioniștilor calificați și a specialiștilor în domeniul psihologiei și dreptului familial.

  • Dezvoltarea curajului la copil

    Este important să înțelegeți că fiecare copil este unic și va răspunde în mod diferit la diferite abordări. Fiți atenți la semnalele pe care le primeșteți de la copil și ajustați-vă metodele de îndrumare în funcție de nevoile și personalitatea sa.

  • Nevoile copilului

    Nevoile copilului se schimbă pe măsură ce acesta crește și se dezvoltă. Care ar fi nevoile copilului pe etape de vârstă? Bebeluși (0-12 luni): Bebelușii au nevoi de bază, cum ar fi hrana, somnul, igiena și iubirea și atenția părinților. Aceștia au nevoie, de asemenea, de stimulare senzorială, cum ar fi sunete, mirosuri și texturi noi, pentru a-și dezvolta abilitățile motorii și cognitive. Copii mici (1-3 ani): Copiii mici au nevoie de multă iubire și atenție din partea părinților, deoarece dezvoltarea lor este legată de relația cu aceștia. Aceștia au nevoie, de asemenea, de siguranță și securitate, deoarece sunt în procesul de a-și explora lumea și de a învăța cum…

  • Tot ce trebuie sa ii spui copilului tau in expertiza psihologica

    Ce să-i spuneți copilului dumneavoastră despre evaluare atunci cand aveti de efectuat o expertiza psihologica judiciara sau extra-jdiciara Părinții se îngrijorează adesea legat de efectele pe care o astfel de evaluare le va avea asupra copiilor lor. Copiii nu se simt confortabil să fie nevoiți să vorbească despre îngrijorările lor cu o persoana necunoscuta, fie el specialist. Ei sunt adesea îngrijorați să nu-și rănească părinții. Respectarea acestor linii directoare poate ajuta evaluarea să meargă un pic mai bine. Este important să țineți cont de câteva lucruri atunci când vorbiți cu copilul dumneavoastră despre această evaluare: În primul rând, nu-l mințiți pe copilul dumneavoastră despre ceea ce se întâmplă, dar nici…

  • Poveste terapeutica – Viata ca un dar pretios

    Pancinello- ești special Locuitorii din Wemmik, eroii povestirii noastre, erau niște omuleți mici, din lemn, ciopliți toți de un tâmplar pe nume Eli. Acesta își avea atelierul pe un deal, de la a cărui înălțime se vedea întreg satul. Fiecare omuleț era altfel. Unii aveau nasul mare, alții aveau ochii mari.  Unii erau înalți, alții erau scunzi. Unii purtau pălărie, alții purtau costum. Însă două lucruri le erau comune: toți erau făcuți de același tâmplar și trăiau în același sat. De dimineața până seara, zi de zi, omuleții făceau un singur lucru: lipeau etichete unul pe celălalt. Fiecare omuleț avea o cutie plină cu steluțe aurii și o cutie plină…

  • Educatia sexuala a copilului tau

    Care este finalitatea educatiei sexualale a copilului tau? de a permite transmiterea valorilor umane si familiale ; de a furniza informatii exacte copiilor; de a invata deprinderi eficiente de luare a deciziilor; de a neutraliza mesajele sexuale negative si exploatative din mass-media. Ce inseamna un comportament sexual responsabil ? Pentru a putea adopta un astfel de coportament, un adolescent are nevoie: . De informatii de baza despre: anatomie, fiziologie genitala, reproducere, sarcina; . Sa stie ca exista mijloace de control al fertilitatii si evitarea sarcinii nedorite; . Sa stie de unde poate sa obtina informatii despre planning familial; . Sa stie ca avortul poate duce la complicatii grave si foarte grave; .…

  • Pentru parintele din tine

    Este de preferat ca parintii  sa invete sa se sustraga nevoii de a controla si manipula totul si sa reziste impulsului de a simti ca e necesar sa controleze sau sa limiteze activitatea copiilor lor, si sa inteleaga ca este esential sa ii calauzeasca si sa ii sprijine in formarea unor repere in viata, constructive. Aceste impulsuri active sunt ca vita-de-vie care, daca nu este directionata, se va întinde peste orice buturuga si tufis si-si va agata carceii de proptele joase. Daca vita nu este antrenata sa se prinda de vreun suport potrivit, risca sa isi cheltuiasca energia fara rod. Asa este cu copiii. Activitatile lor este nevoie sa fie…

  • Educatia sexuala a copiilor la adolescenta

    Acum copilul dumneavoastra este un pre-adolescent sau un adolescent. Daca ati fost receptivi la nevoile lui de cunoastere, el deja stie de la voi ca si parinti, tot ce este de preferat sa cunoasca despre dragoste, raporturi sexuale, conceptie si sarcina. La pubertate, se impune sa ii acordati incredere. Adesea ca si parinti, cand ne stim carentele (retinerile) de comunicare cu copiii nostri, suntem tentati sa nu avem incredere in ei. De fapt proiectati neincrederea in voi insiva ca si parinti! Prin urmare, este vital sa incepeti sa acordati incredere, ea este investitia dumneavoastra in puberul de astazi si adultul de maine. Prin aceasta incredere acordata, fie ca este fata,…