Scala de deznadejde

Results

Nivel deznadejde

0 out of 20

Testeaza-te online!  SCALA DE DEZNĂDEJDE

Preventia este cea mai buna solutie!!!!

    Aceasta scala masoara perspectiva subiectului asupra viitorului sau gradul de deznadejde. Un pacient depresiv sau cu potential suicidar poate suporta boala sa daca are sperante pentru viitor. Când începe sa vada viitorul în termeni total negativi, viata devine insuportabila si pacientul atinge un risc mare pentru suicid. Acest risc exista în special daca pacientul este depresiv, dar ocazional deznadejdea apare la pacientii care nu au simptome fizice ale depresiei.

Acest chestionar contine 20 de afirmatii. Va rugam sa le parcurgeti pe rând cu atentie. Daca o afirmatie este valabila pentru descrierea starii dvs. sufletesti începând cu saptamâna trecuta si pâna astazi, încercuiti litera A, semnificând  “adevarat”. Daca fraza nu descrie starea / atitudinea dvs., încercuiti litera F semnificând “fals”. Va rugam sa parcurgeti fiecare afirmatie cu atentie.

Interpretare scoruri obtinute:

0 – 3 = nivel deznadejde nul sau minim

4 – 8 = nivel deznadejde usor sau slab. Sunt recomandate sedinte de autocunoastere si dezvoltare personala.

9 – 14 = nivel deznadejde moderat. Nu prezinta pericol imediat, dar trebuie supravegheat. Situatia de viata este stabila. Sunt recomandate sedinte de consiliere psihologica individuala.

15+ =nivel deznadejde sever. Se recomanda de urgenta consult clinic de specialitate!

SUCCES!

Leave a Reply