Dezvirginare, pozitii sexuale recomandate

femeie-prezervativ1.jpg

De preferat:
–    cand tanara femeie va simti durere, ea nu se va retrage, ci va proiecta bazinul inainte pentru a veni in intampinarea miscarilor partenerului, favorizand astfel ruperea himenului. Orice miscari de eschivare, evitare, retragere vor avea ca si consecinte prelungirea senzatiilor de durere din momentul deflorarii;
–    pozitia recomandata barbatului este: in genunchi, intre coapsele partenerei pentru a putea sa aiba o viziune de ansamblu a procesului de deflorare. Aceasta pozitie ii va permite sa imprime o directie favorabila a penisului in partea superioara sau inferioara a orificiului vaginal. A se evita abordarea frontala a himenului in incercarea de dezvirginare.
Legat de senzatiile dureroase resimtite in timpul unui prim act sexual, ele pot fi amplificate sistemul nostru de credinte, prejudecati si judecati de valoare cu privire la deflorare. Daca citind, intreband, impartasind experienta altora ni se imprima adanc in minte ideea conform careia ca actul sexual este dureros la inceput, ma intreb si va intreb cum putem face fata unei astfel de credinte care apare ca si certitudine.
Multe dintre fete nu se indoiesc de faptul ca dezvirginarea este dureroasa.
De aici pana la sentimentul de frica (in procesul de generare de asteptari vis a vis de ce se va intampla) poate fi un pas mic. “Mi-e frica sa nu ma doara!”
Ce aduce sentimentul de frica? Anxietate, contractie musculara care antreneaza totodata contractura musculaturii perivaginale ce are ca si consecinte ingustarea lumenului vaginal si aparitia de dureri la intromisiune.
In functie de presiunea exercitata de penis pe peretele vaginului si mai ales de pozitia de actiune pot aparea diferite senzatii de discomfort. De exemplu, presiunea exercitata, apasarile la nivelul peretelelui anterior al vaginului pot fi urmate de o senzatie imperioasa de a urina. Deplasarea uterului in urma apasarii penisului pe colul uterin poate da dureri in partea inferioara a abdomenlui etc. Nu rare sunt si cazurile de “jena” vaginala sau uretrala.

Leave a Reply